02 nov. 2017 | 18:33

Marea Piramidă din Giza ascunde un secret cât un cavou

ACTUALITATE
Marea Piramidă din Giza ascunde un secret cât un cavou

O structură imensă a fost descoperită în Marea Piramidă din Giza, cunoscută și sub numele de Piramida lui Khufu, iar acum nimeni nu știe la ce e bună. 

Marea Piramidă are trei cavități mari: Camera Regelui, care era un mormânt, Camera Reginei, al cărui scop încă este dezbătut și coridorul Marii Galerii, care le conectează pe celelalte două. Noul spațiu găsit se află la 40 – 50 metri deasupra Camerei Reginei și are dimensiuni similare cu Marea Galerie. Cercetătorii au folosit o metodă non-invazivă, cunoscută drept tomografie muon, care folosește puterea luminii de la stele și galaxii îndepărtate pentru a explora structuri de pe pământ.

Așa au găsit un secret în Egipt. Marea Piramidă are o cameră care cel mai probabil a rămas ascunsă de la construcța piramidelor de acum 4.500 de ani. Încă nu se cunoaște scopul spațiului descoperit de cercetători, motiv pentru care vor fi contactați specialiștii în egiptologie, după cum a explicat Hany Helal, co-autor al studiului și profesor de inginerie la Universitatea Cairo.

Studiul a fost condus de Mehdi Tayoubi, președintele organizației nonprofit Heritage Innovation Preservation (HIP) Institute, fizician  și profesor la Nagoya University.

Piramida Giza Descoperire

Camera recent descoperită a fost explorată indirect, prin intermediul tomografiei muon. Particulele elementare ale razelor cosmice muon sunt create atunci când lumina emisă din afara sistemului nostru solar emisă de stele care explodează, nebuloase și galaxii vecine se „sparge” de atmosfera pământului. Particulele acestea se scutură pe suprafața pământului și prin structurile acestuia, incluzând Marea Piramidă.

Piramida Giza Descoperire

Echipa a pus trei tipuri de detectoare muon în Camera Reginei și a putut să vadă contururile cavoului deasupra instrumentelor. Spațiul a fost vizibil și atunci când cercetătorii au poziționat detectoarele în afara piramidei.

În momentul de față, nu există vreun plan de a intra în misterioasa cameră. Dacă înainte arheologii puteau crea tunele în structuri fără restricții, acum este interzis să se facă săpături la piramidele din Giza pentru a le păstra integritatea.

[readmore]

Piramida era oricum un izvor de teorii ale conspiraței, precum cea că extratereștrii au contribuit la procesul de construcție. Amatorii de conspirații se pot bucura măcar că descoperirea a fost realizată cu ajutorul luminii din surse extraterestre.

Piramida Giza Descoperire

Fotografii via ScanPyramids Mission