Mark Zuckerberg dă socoteală: „Mereu va fi un Facebook gratuit”

Scandalul Facebook și Cambridge Analytica l-a dus pe Mark Zuckerberg în fața Congresului Statelor Unite. El a vorbit și despre un Facebook „pe bani”.

Mark Zuckerberg este CEO-ul și fondatorul Facebook. Deși amploarea rețelei de socializare a explodat în ultimii ani, principiile de bază pe care funcționează platforma rămân în continuarea cele definite de Zuckerberg în urmă cu aproximativ 14 ani.

Mai mult decât atât, spre deosebire de alți directori de companie, fondatorul Facebook continuă să se implice în activitățile de zi cu zi ale celei mai mari rețele de socializare.

În ultimele săptămâni, imaginea Facebook a fost pătată la nivel global din cauza modului facil în care o compania terță a obținut informații private despre 87 de milioane de utilizatori ai rețelei.

Partea și mai tristă este că respectivele date au fost agregate de către Cambridge Analytica și folosite în scopuri malițioase.

Este foarte probabil ca rezultatul alegerilor din SUA să fi fost influențat din cauza modului permisiv în care orice aplicație pe care te autentifici cu contul tău de Facebook are acces la un volum absurd de mare de date.

Între timp, oficialii Facebook au mai încercat să-și spele din păcate și au schimbat radical regulile jocului. De la începutul lunii aprilie, nici un joc sau aplicație pe care te autentifici cu datele de Facebook nu-ți mai poate accesa detalii private despre relație, religie, orientare politică și nu numai.

Cu toate acestea, Mark Zuckerberg a fost chemat să dea declarații în fața Congresului Statelor Unite. CEO-ul va fi prezent la două audieri, iar prima poate fi văzută mai jos.

[readmore]

Reprezentați Facebook au mai fost chemați în luna octombrie a anului trecut în fața unei comisii de la Washington, dar la momentul respectiv, a fost prezent doar avocatul principal al companiei. Zuckerberg nu a mai participat la o astfel de ședință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: