16 oct. 2018 | 16:15

Huawei Mate 20 Pro – Lansare, specificații și detaliile finale

VIDEO ACTUALITATE

Huawei Mate 20 Pro a fost anunțat oficial în Londra. Mai jos câteva specificații și poți vedea videoul cu transmisiunea Huawei din momentul lansării.


Textul inițial al acestui articol.

Înainte de Huawei Mate 20 Pro, compania a anunțat versiunea Lite, listată și în magazine din România. Modelul care e prezentat la Londra trebuie să concureze cu iPhone Xs, Samsung Galaxy Note 9, Google Pixel 3 și să consolideze poziția Huawei pe piața high-end.

Ce știm sigur e că procesorul va fi un Kirin 980 al Huawei, cu inteligență artificială și fabricat pe arhitectura de 7 nanometri (ca A12 Bionic de la Apple). A fost anunțat la IFA 2018 și Huawei deja a promis că va fi mai bun decât cel din iPhone Xs. Memoria RAM ar fi de 6 sau 8 GB, în funcție de versiune, iar spațiul de stocare de 128, 256 și 512 GB.

Când vine vorba de stocare, Huawei Mate 20 Pro ar veni cu o surpriză neplăcută. În loc de card microSD, compania trece la un nano card de până la 256 GB. Acesta va putea fi folosit în slotul pentru SIM și e dezvoltat de Huawei.

huawei mate 20 pro oficial

Altfel, Mate 20 Pro ar mai avea o baterie de 4.200 mAh cu încărcare rapidă și alimentare printr-un port USB-C, iar anul acesta ar beneficia și de încărcare wireless. Deși până acum Huawei s-a ținut departe de așa ceva, pentru Mate 20 Pro are un plan mai mare.

A pregătit și niște căști wireless similare AirPods, iar strategia ar fi ca din bateria mare a telefonului să poți încărca și alte telefoane. Dacă va putea face asta, va fi o funcție excepțională.

În ceea ce privește camera foto, nu sunt prea multe surprize. Ar folosi aceleași module de pe P20 Pro, dar aranjate altfel și, foarte probabil, îmbunătățite. Vorbim de un senzor de 8 MP f/2.4 pentru zoom optic 3x, un senzor alb-negru de 20 MP f/1.6 și un senzor de 40 MP f/1.8. Acestea din urmă au unghi clasic. Foarte probabil, Mate 20 Pro va beneficia de funcții noi pentru recunoașterea scenelor.

O listă completă cu toate detaliile despre telefon găsești în articolul dedicat Huawei Mate 20 Pro.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele