LG aduce procesoare noi și inteligență artificială pentru televizoare

LG aduce procesoare noi și inteligență artificială pentru televizoare

Cei de la LG nu puteau lipsi de la CES 2018, iar, în cadrul evenimentului, prezintă noutățile care vor transforma televizoarele din generațiile viitoare.

Dacă simți că nu ești înconjurat deja de suficient de mulți asistenți virtuali, poate că e timpul să faci loc unei alte inteligențe artificiale. Cea mai nouă vine de la LG, iar numele acesteia este ThinQ.

Noul asistent virtual cu inteligență artificială beneficiază de funcția Natural Language Processing și este util dacă vrei să beneficiezi de o experiență de utilizare mai bună, în cazul televizoarelor OLED și Super UHD.

ThinQ pare să fie un asistent promițător, care se poate ghida după replici mai puțin rigide decât de obicei. ”Caută coloana sonoră a filmului la care ma uit” e una dintre comenzile pe care le poți da.

Tot la interior, LG promite să aducă un nou procesor, Alpha 9. Acesta beneficiază de un sistem îmbunătățit de reducere a zgomotului din imagini, astfel că acestea vor fi mai clare decât în mod normal. Procesorul se ocupă și de oferirea unor nuanțe mai precise de culoare, dar și de suport de framerate ridicat, pentru imagini care se derulează la cel mult 120 fps.

Cei de la LG se aliniază cerințelor pieței, astfel că aduc pe piață televizoare compatibile cu funcția 4K Cinema HDR. Noile televizoare din gama 2018 vor beneficia de această funcție, care are la bază un algoritm propriu de lucru.

Nu în ultimul rând, compania aduce îmbunătățiri televizoarelor Super UHD, care vor beneficia de o tehnologie Nano Cell optimizată. Aceasta, alături de procesoarele Alpha 7 și de tehnologia de iluminare FALD, promit să aducă un ecran mai luminos, dar și nuanțe de negru mai bune.

Citește și: