Tot ce ar trebui să aștepți de la CES 2018, cel mai mare festival al tehnologiei

Tot ce ar trebui să aștepți de la CES 2018, cel mai mare festival al tehnologiei

Cel mai important festival al tehnologiei, CES 2018, tocmai a început, iar aici găsești o listă cu premierele pe care trebuie să le urmărești.

În fiecare an, la CES ajung dispozitive din ce în ce mai avansate, fie că vorbim de televizoare imense, de purtabile noi sau de mașini autonome. Nici anul acesta nu face excepție de la regulă, așa că ai ocazia să vezi multe lucruri interesante la CES 2018.

În ceea ce privește realitatea virtuală și augmentată, ne putem aștepta la un declin al primului concept în favoarea celui de-al doilea. Pentru că tehnologia VR are nevoie de hardware destul de scump și a rămas concentrată în segmentul de gaming, a intrat și într-un con de umbră.

Pe de altă parte, realitatea augmentată prinde teren, încă de la apariția lui Pokemon Go. În ceea ce privește realitatea augmentată la CES 2018, ne putem aștepta să vedem ochelari scoși din filmele SF, care pot face mult mai mult decât telefoanele de ultimă generație.

Mai mulți producători din domeniul auto vor fi prezenți la eveniment, pentru a prezenta cele mai noi progrese în domeniul mașinilor electrice și inteligente. Unul din numele de reținut este Byton, un producător chinez care aduce un SUV electric, cunoscut și ca ”Vehicul Inteligent Intuitiv”.

Televizoare, purtabile și gaming la CES 2018

Evoluția continuă și la capitolul TV. Conținutul HDR continuă să evolueze și ne așteptăm să vedem noi televizoare compatibile cu HDR10 și Dolby Vision. HDR10+ ar putea fi adoptat la scară mai largă, de asemenea.

Tot în zona televizoarelor ne putem aștepta la ecrane de rezoluție 4K, ecrane transparente dar și la alte prototipuri nebunești.

Dispozitivele purtabile nu ar putea lipsi de la un eveniment precum CES 2018, iar aici le poți găsi pe toate, de la ceasuri cu GPS la chiloți inteligenți care pot măsura la ce înălțime ajungi când sari.

Companii ca Fitbit și Polar nu s-au prezentat în Las Vegas, deoarece vor avea alte evenimente în cadrul cărora să anunțe produse anul acesta.

Pe de altă parte, au apărut din ce în ce mai mulți producători concentrați pe segmentele de sănătate și fitness. La standurile lor există monitoare de fertilitate, senzori de gluten și device-uri de alertare orientate către vârstnici.

CES 2018 aduce vești bune și pentru gameri, mai ales pentru pasionații de jocuri pe calculator. 2017 a fost un an bun pentru acest sector, fanii având parte de jocuri bune, dar și de componente din ce în ce mai accesibile.

Din această cauză, e foarte probabil ca evenimentul de anul acesta să aducă o mulțime de componente și periferice destinate gamerilor. Calculatoare unice, echipamente VR și alte accesorii ar trebui să își facă apariția aici. De asemenea, e foarte probabil să vedem și îmbunătățiri pentru plăcile video.

Următoarele zile vor continua cu noutăți de la CES 2018, așa că fii pe fază pentru informații despre cele mai noi gadgeturi și tehnologii aduse de producători.

Citește și:
Sursa: theverge.com