LG anunță televizorul 4K pe care poți să-l rulezi

LG anunță televizorul 4K pe care poți să-l rulezi

Viitorul televizoarelor sună foarte bine, dacă folosim ca referință dezvăluirile celor de la LG făcute la CES 2018 în Las Vegas.

La câteva săptămâni după ce Samsung a încercat să obțină un patent pentru un ecran rulabil, cei de la LG s-au prezentat la CES cu un model funcțional al acestui TV revoluționar. Competiția dintre cei doi giganți sud coreeni este una foarte acerbă, dar partea bună este că utilizatorii obișnuiți cu bugete generoase ajung în final să aibă de căștigat.

Spre suprinderea celor prezenți la târgul de tehnologie de la Las Vegas, LG a prezentat primul televizor Ultra HD ce poate fi rulat ca un covor. Acesta este gigantic, cu o diagonală de 65 de inci și se pare că se va preta pentru o varietate foarte mare de scenarii și spații restrânse.

Cu o ramă aproape inexistentă, TV-ul este un spectacol ultra portabil, având în vedere nivelul de ușurință cu care îl poți transporta dintr-o parte în alta și faptul că este multifuncțional. Dacă vrei, poți plia o parte din TV pentru a-i oferi panoului rămas o altă utilitate. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, în stânga, funcționează în formatul tradițional, pe când în dreapta afișează informații legate de vremea probabilă, evoluția acțiunilor de la bursă, ora, data și orice altceva ți-ai mai dori.

Conform specificațiilor oficiale, când nu-l folosești, este foarte ușor să-l rulezi și să-l ascunzi într-un colț al camerei sau după dulap. Una peste alta, întreaga configurație pare a fi una foarte futuristă. Partea tristă este că nu avem nici o idee vizavi de momentul exact în care va apărea așa ceva pe piață, deoarece modelul de la CES pare să fie mai degrabă un prototip, decât un produs comercial. Cel mai probabil, mai avem de așteptat un an sau doi până când vom putea atașa niște prețuri exagerate unor modele similare.

Citește și: