Lenovo pregătește telefonul fenomen: 12 GB de memorie RAM

Lenovo pregătește telefonul fenomen: 12 GB de memorie RAM

Lenovo a lansat deja Z5, un telefon premium, dar acum ar lucra la unul și mai interesant. Deocamdată, numele ar fi Z5s și cea mai importantă dotare ar fi memoria RAM. Ar avea dublu față de majoritatea telefoanelor flagship.

OnePlus 6T deja a anunțat telefonul cu 10 GB de memorie RAM, iar Huawei a pus 8 GB pe un telefon mid-range. Următorul pas, cel puțin pentru producătorii care sunt în cursa pentru specificații, ar fi 12 GB. Lenovo se asigură că își face loc acolo cu Z5s.

Lenovo Z5s Ferrari SuperFast, o ediție specială, ar folosit un procesor Qualcomm Snapdragon 845, 12 GB de memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. Deocamdată, au ajuns pe net doar specificațiile, fără vreo confirmare oficială.

Chiar și cu un așa pachet incredibil, tot e greu de identificat un loc pe piață pentru așa ceva. Sau, altfel spus, e greu de identificat cererea. În numele telefoanelor de gaming ar fi o scuză, să zicem, dar pentru majoritatea utilizatorilor nu contează. E lăudabil, în acest sens, că Google încă nu e în cursa asta și ține Pixel 3 la 4 GB, chiar și versiunea XL.

În 2018, cele mai multe telefoane premium au oferit 6 GB de memorie RAM. În caz că te întrebai, nu, Apple încă nu e aici. Are 4 GB de memorie RAM pe iPhone Xs Max și se bazează pe optimizarea sistemului de operare, dar și pe procesoarele concepute după cerințele sale.

În cazul Lenovo, e interesant însă că nu pune așa ceva, încă, pe modelele Motorola. Totuși, 2019 se anunță un an și mai activ în zona telefoanelor pe „steroizi”. Rămâne de văzut dacă vom avea și un Samsung Galaxy S10 cu 8 sau 10 GB de memorie RAM, mai ales că se vorbește despre o ediție specială 5G. Va fi disponibilă, cel puțin în primă fază, doar în SUA și Coreea de Sud.

Sursa: GizmoChina