League of Legends intră în istorie. Este primul joc care reușește asta

League of Legends intră în istorie. Este primul joc care reușește asta
Sursa foto: Riot Games

Canalul de Twitch, platforma de streaming, al jocului League of Legends, dezvoltat de Riot Games, intră în istorie în urma atingerii bornei de un miliard de vizualizări.

League of Legends este un joc video de tip MOBA (multiplayer online battle arena) ce a fost lansat în octombrie 2009 și de atunci a devenit extrem de popular fiind jucat de milioane de oameni.

Jocul nu este numai populari în rândul celor care se joacă, ci și în rândul celor care-i urmăresc meciurile. League of Legends (LoL) este unul dintre cele mai populare jocuri de pe platforma de streaming Twitch.

Atingerea pragului de 1 miliard a fost anunțată de companiei în această dimineață. Fără nicio îndoială, această realizare vine pe fondul creșterii popularității fenomenului esports și a competițiilor de LoL.

În luna mai, în timpul competiție „mid-season invitational” maximul de vizualizări a trecut de peste 127 de milioane. Acest lucru datorându-se, în special, fanilor chinezi care au vrut să-și încurajeze echipele favorite. Competiția a avut un premiu financiar de peste un milion de dolari.

Ca să vă faceți o idee despre mărimea fenomenului esports vă spun doar că Superbowl-ul de anul acesta, unul dintre cele mai urmărite evenimente din SUA, a atras 103 milioane de spectatori.

Un alt joc extrem de popular pe Twitch, dar și în esports, este Dota 2. În ultimul an, utilizatorii Twitch au urmărit peste 451 de milioane de ore de Dota 2, iar numărul maxim de spectatori, în același timp, a fost de peste 845 de mii de persoane.

Acest număr a fost atins în timpul competiției The International 2017, competiția esports cu cel mai mare premiu financiar de până acum, 24 de milioane de dolari. Din această sumă, echipa câștigătoare, Team Liquid, a plecat cu 10,8 milioane de dolari, iar ocupanta locului doi a obținut aproape patru milioane de dolari.

În cazul League of Legends, de-a lungul istoriei, în 2075 de turnee s-au acordat premii financiare de peste 53 de milioane de dolari.

Sursa: CNET