Facebook se ia la trântă cu Twitch și te invită să schimbi tabăra

Facebook se ia la trântă cu Twitch și te invită să schimbi tabăra

Facebook a lansat în ianuarie un program destinat creatorilor de conținut de jocuri video. Acum vrea  să convingă gamerii și vedetele de pe Twitch să facă streaming direct pe rețeaua socială.

Pentru că acei creatori de conținut consacrați de pe Twitch s-ar lăsa mai greu convinși să renunțe la acea platformă pentru Facebook, compania americană a lansat programul numit Level Up și se adresează creatorilor aflați la început de drum, în căutarea unei audiențe.

Programul va fi disponibil în curând și va avea câteva caracteristici utile. Facebook Stars, metoda prin care fanii îi vor putea susține pe creatori, achiziționând sau trimițând bunuri virtuale în timpul transmisiunilor în direct. Mai simplu spus, Facebook a împrumutat funcția de donare de pe platforma Twitch.

Sprijin și acces la noi caracteristici pentru cei care încep să utilizeze programul de la început. „Vrem să le dăm acestor creatori de conținut uneltele, informațiile și sprijinul de care au nevoie pentru a realiza transmisiuni în direct mai ușor, pentru a-și crește comunitatea”, se arată pe blogul Facebook.

Inițial, în cadrul programului vor fi invitați anumiți creatori, apoi platforma va fi deschisă oricui dorește să facă transmisiuni live în timp ce se joacă.

Pentru că Facebook este deja o platformă foarte aglomerată (News Feed, grupuri, pagini etc.), conducerea s-a gândit să creeze o secțiune specială pentru cei interesați de conținut de gaming.

Cei care vor accesa fb.gg vor găsi clipuri video din jocuri video, fie live, fie înregistrate. Aici, pasionații de jocuri video vor putea vedea cine face streaming, ce jocuri sunt jucate și așa mai departe.

„Oamenii vor putea descoperi jocuri video în funcție de ce jocuri urmăresc, ce creatori sau pagini apreciază. De asemenea, vom avea și competiții esports și clipuri video de la evenimente importante pentru industria de gaming”, se mai arată pe blogul companiei.

Bineînțeles, Facebook va profita de E3, cel mai mare eveniment de gaming, și își va prezenta acolo platforma și planurile pentru creatorii de conținut, dar și pentru spectatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: