Moment de criză pentru hipsteri: laptele de migdale nu e lapte

Moment de criză pentru hipsteri: laptele de migdale nu e lapte

Dacă ai încercat să mănânci sănătos o perioadă sau ai un prieten care se minte că încearcă să facă asta, n-ai putut să scapi de recomandări de lapte de soia sau migdale.

Laptele de migdale a crescut odată cu dragostea pentru avocado, quinoa și kale, probabil. Iar cei care nu l-au înțeles s-au întrebat mereu „cum mulgi o migdală”. Așa ceva s-au întrebat și americanii de la FDA.

S-ar putea ca data viitoare când o să-l cauți pe raft, să nu-l mai găsești sub aceeași denumire. Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) pare să nu îndrăgească numele acestor produse alternative pentru lapte, care totuși nu conțin lapte.

Comisarul Scott Gottlieb a anunțat că FDA va emite o nouă politică de orientare cu privire la utilizarea acestui termen. Așa cum sunt folosite acum, produsele nu respectă politicile administrației.

Acesta a făcut referire la o așa numită politică „standard de identitate”, care va reglementa modul în care laptele este definit ca produs și cum ar trebui să fie identificat corect.

Afirmația lui este cât se poate de logică, dacă stai să te gândești că undeva în spatele acestui standard de identitate al laptelui se află un animal care alăptează. Pentru el, asta definește laptele ca produs, iar „laptele” de migdale, de exemplu, nu este chiar lapte, deoarece procesul de obținere al acestuia este diferit și nu implică niciun animal care alăptează.

De asemenea, reprezentantul FDA a precizat că agenția nu și-a pus politica în aplicare, iar acum a venit momentul să facă asta. Procesul nu va fi unul simplu, iar, pentru a ajuta producătorii, agenția va emite o nouă politică de orientare cu privire la acest produs.

Gottlieb a mai precizat că FDA va consulta și publicul cu privire la această terminologie și speră ca noua politică să fie gata în decurs de un an.

Sursa: Arstechnica
Etichete: