Allview anunță suport pentru standardul Google care reinventează SMS-ul

Allview anunță suport pentru standardul Google care reinventează SMS-ul

Compania care deține marca Allview a anunțat că 19 telefoane vor suporta RCS Google. Acest standard e cel care ar trebui să înlocuiască SMS-ul în viitor. Iată în ce rețele vei profita de avantaje.

Allview, marca autohtonă de telefoane și tablete deținută de Visual Fan, a anunțat că 19 dintre telefoanele sale vor putea folosi Rich Communication Services (RCS) Google. Serviciul va putea fi accesat din rețelele Orange și Vodafone. Implementarea serviciului RCS este rezultatul parteneriatul început de Allview cu Google în urmă cu un an.

RCS Google este un standard care presupune că funcționalități ale aplicațiilor de chat – cum sunt WhatsApp sau Messenger – vor putea fi implementate în infrastructura pentru SMS. Vor putea fi transmise rapid fișiere, poze la rezoluție mare, videouri sau GIF-uri. Serviciul este gratuit și poate fi utilizat atât prin conectare la datele mobile precum şi la WiFi.

De ce contează RCS Google? Pentru că, în cazul WhatsApp sau Messenger, ai nevoie de un cont. De altfel, orice aplicație de chat necesită un cont. SMS-ul, după cum știi, necesită doar un număr de telefon pe care îl foloseai deja în mesaje text. Astfel, mesajele text vor fi mai bogate, cu capabilități moderne. În loc de un șir de caractere și emoticoane clasice, vei putea avea tot conținutul care definește internetul, implicit comunicarea, în prezent.

Dacă prin SMS pot fi transmise doar mesaje de tip text, prin RCS Google se pot realiza discuții de grup, se pot face transferuri de fișiere mari către grupurile create, se pot trimite mesaje multimedia. În plus, aplicația notifică utilizatorul când ceilalți tastează, când se trimit mesaje, când este recepționat mesajul sau când sunt trimise sau primite fișierele. Adică, fix cum ai pe alte aplicații de instant messaging (și devine, implicit, un rival pentru iMessage).

Telefoanele Allview pe care serviciul este disponibil sunt: A9 Lite, X4 Soul Infinity Plus, X4 Soul Infinity L, X4 Soul Infinity N, X4 Soul Infinity S, X4 Soul Infinity Z, P4 PRO, P9 Life, P9 Energy S, P9 Energy Lite 2017, P41 eMagic, P7 Lite, P8 PRO, P43 Easy, X4 Soul Vision, V2 Viper S, X4 Soul Lite, X4 Soul Mini S și P8 eMagic.

Citește și: