Câți adulți cred că laptele cu ciocolată provine de la vacile maro

Câți adulți cred că laptele cu ciocolată provine de la vacile maro

Deși tu nu ți-ai pus niciodată problema că laptele cu ciocolată provine de la un anumit tip de vaci, se pare că un număr destul de mare de adulți cred că acesta este produs de vacile maro.

Aparent, 7% dintre adulții din America sunt de părere că laptele cu ciocolată provine de la vacile maro, potrivit unui studiu realizat de Inovation Center of U.S. Dairy. Dacă faci calculul, reiese că sunt 16,4 milioane de oameni au o părere denaturată asupra realității. Deși studiul este realizat doar pe populația din SUA, se prea poate ca la nivel global numărul celor care nu știu că laptele cu ciocolată este alcătuit din lapte, cacao și zahăr, să fie mult mai mare.

Cu toate că analiza a atras numeroase reacții dezaprobatoare la adresa americanilor, unii s-ar putea mira că procentul total nu este mai mare. De-a lungul timpului au existat numeroase studii, pe diverse subiecte, referitoare la cum sunt lucrurile realizate, iar acestea ne-au expus un adevăr șocant cu privire la un număr foarte mare al populației care nu știe lucruri de bază referitor la lumea în care trăiesc. Spre exemplu, un studiu realizat în anii ’90 a ajuns la concluzia că 1 din 5 adulți nu știe că hamburgerii sunt realizați din carne de vită, iar mulți alții nu dețineau cunoștințe elementare cu privire la hrana animalelor, scrie washingtonpost.com.

Experții sunt de părere că lucrurile nu s-au schimbat major în ultimele decenii, lucru generat poate de lipsa de educație cu privire la nutriție și agricultură. În mod evident, cei care trăiesc în zonele rurale sau unde agricultura este foarte bine dezvoltată, cunosc mai multe despre alimente și prepararea lor, la fel și persoanele cu un nivel de educație mai înalt.

Într-un anumit fel, această confuzie poate părea perfect normală, într-un climat în care experimentăm doar mâncarea ca produs industrial și nu avem contact cu animalele sau plantele din care ea provine.

Etichete: