Ce îți oferă Lamborghini Urus pentru 200.000 de dolari

Ce îți oferă Lamborghini Urus pentru 200.000 de dolari

Lamborghini Urus se pregătește să ajungă în reprezentanțe, iar versiunea comercială a autoturismului este ”plimbată” pe la diverse târguri auto.

Cei de la Engadget au avut ocazia în urmă cu câteva zile să pună mâna pe un Lamborghini Urus. Fericitul eveniment s-a desfășurat la NAIAS 2018 –  North American International Auto Show. În acel context au avut ocazia să înțeleagă un pic mai bine pe ce speră să obțină cei de la Lamborghini un preț mediu de 200.000 de dolari, deși nu a fost niciodată foarte ieftină o mașină a producătorului.

Versiunea standard a SUV-ului Lamborghini Urus este construită în jurul unui motor de 4 litri V8 cu o putere totală de 650 de cai putere. Respectiva putere de tracțiune se va reflecta într-o viteză maximă de 305 kilometri pe oră.

O mare parte din magia bolidului ține însă de tehnologie. Pasagerii din spate vor avea două tablete cu Android Auto conectate la centrul de divertisment al mașinii. În partea din față sunt două ecrane de dimensiuni generoase cu scop mixt. Pe lângă un sistem de navigație actualizat, vei putea interacționa cu telefonul mobil atât printr-o interfață Android Auto, cât și Apple CarPlay, în funcție de platforma preferată. Ecranul sensibil la atingere instalat un pic mai jos de cel central include o tastatură virtuală și o zonă capabilă să recunoască scrisul de mână. De acolo, poți ajusta partea de climă, încălzirea în scaune și multe alte particularități ale experienței de condus.

Oficialii Lamborghini au ținut să menționeze că întregul sistem poate fi controlat prin comenzi vocale formulate cu o voce naturală. Este suficient să spui că vrei să suni pe cineva sau să pui o anumită melodie și comanda va fi executată. Toate acestea sunt legate de Lamborghini Smartphone Interface. Sub consola centrală, îți poți pune telefonul compatibil ca să se încarce wireless. Tot acolo vei găsi două porturi USB de dimensiuni standard, un cititor de SD-uri și un slot pentru cartelă SIM. Există și opțiunea de a avea un TV Tuner instalat de reprezentanță. Experiența de divertisment este completată de un sistem audio de 1700 watti format din 21 de difuzoare Bang & Olufsen capabile de sunet surround.

Un sistem avansat de inteligență artificială te ajută să eviți orice acidente sau, în cel mai rău caz, să micșorezi pe cât posibil consecințele. Senzori de parcare pe partea din față și din spate îți fac viața mai ușoară când vrei să te strecori printr-un oraș aglomerat. Lamborghini Urus va fi disponibilă pentru achiziție din această primăvară.

lamborghini urus

Citește și: