Jocurile Olimpice de Iarnă 2018: cum sărbătorește Google evenimentul

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018: cum sărbătorește Google evenimentul

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 vor începe astăzi în Coreea de Sud printr-o ceremonie de deschidere. Cei de la Google nu puteau rata momentul să facă un doodle.

Cu ocazia fiecărui eveniment special de peste an, cei de Google încearcă să îți atragă atenția asupra faptului că s-a întâmplat ceva important în acea zi. Sistemul ca a fost introdus de către gigantul din Mountain View în urmă cu câțiva ani poartă numele de Google Doodle. Inițial, a fost vorba de un desen ce încerca să reprezinte grafic evenimentul cu pricina, realizând simultan o legătură cu sigla Google. Între timp, fiecare doodle a devenit mai interactiv și, ocazional, mai amuzant. De această dată, cel mai nou Doodle ne atrage atenția asupra Olimpiadei de Iarnă.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 reprezintă ediția cu numărul 23 a evenimentului și vor avea loc în perioada 9 – 25 februarie. Majoritatea competițiilor din cadrul evenimentului se vor desfășura în localitatea Pyeongchang din Coreea de Sud și în împrejurimi. Pe lângă faptul că evenimentul este unul foarte important pentru fanii sporturilor de iarnă, va intra în istorie ca fiind prima ediție organizată pe teritoriul Asiei continentale.

Ca să îți dai seama de complexitate evenimentului, e important de reținut că Pyeongchang a fost ales ca oraș gazdă pentru această Olimpiadă pe 6 iulie 2011, iar de atunci, au fost inițiate pregătirile. Coreea de Sud a mai candidat și în trecut pentru acest privilegiu, dar a pierdut în fața Rusia, care a organizat Olimpiada de Iarnă de la Soci din 2014.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 vor fi pentru prima oară organizate în Coreea de Sud, dar sud-coreenii au mai avut o dată onoarea de a organiza Jocurile Olimpice de vară din 1988, la Seul. La olimpiada din acest an vor participa concurenți din aproximativ 100 de țări. Vor exista 102 probe individuale în 15 sporturi diferite de iarnă. Ceremonia de închidere a evenimentului va avea loc pe 25 februarie.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018: zeci de mii de participanți

La Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 sunt aşteptaţi circa 50.000 de participanţi din peste 95 de ţări. Se vor desfășura 102 evenimente sportive la 15 discipline din şapte sporturi: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză şi patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi skeleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.

[readmore]

Această ediție a adus și un fapt divers amuzant. Bucătarii Norvegiei nu știu coreeană, așa că au folosit Google Translate ca să comande ouă. Doar că în loc de 1.500, au comandat 15.000 pentru echipa care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud. Unul dintre bucătari a declarat că din fericire cele 13.500 de ouă care erau în plus au putut fi returnate, scrie BBC. Acel zero în plus la comandă a venit din traducerea defectuoasă. Norvegia este reprezentată la Pyeongchang de 109 sportivi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI