Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 au căzut victimă hackerilor

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 au căzut victimă hackerilor

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 vor fi subiectul multor știri în această perioadă, dar speram să nu fi avut probleme cu hackeri. Din păcate, detaliile unui atac au ajuns online.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 au început vineri cu festivitatea de deschidere. Foarte mulți au fost curioși cât de opulente vor fi festivitățile și nu au fost dezamăgiți de sud coreeni. Era suficient să te uiți câteva minute ca să-ți dai seama că banii nu au fost o problemă.

În timp ce mulți dintre noi admirau festivitatea de deschidere, organizatorii olimpiadei se străduiau să facă față unui atac cibernetic. Fără să știm exact cine este de vină, având în vedere rivalitatea dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, mulți analiști sunt de părere că vecinii de la nord au vrut să le pună bețe în roate organizatorilor de la Pyeongchang.

Purtătorul de cuvânt al Olimpiadei de Iarnă a făcut câteva declarații pe marginea evenimentului, dar s-a ferit să facă referire la vreun potențial vinovat. În schimb, a recunoscut că, din cauza unor hackeri, au fost întâmpinate probleme cu transmisiunea pe internet și la TV în timpul festivităților de vineri. Partea bună este că nici o parte critică a infrastructurii tehnice nu a fost compromisă de atacul cu pricina.

”Nu vom comenta pe marginea subiectului. Încercăm să remediem consecințele. Ne asigurăm că sistemele noastre sunt în siguranță și sunt sigure.” Purtătorul de cuvânt al oficialilor sud coreeni a insistat pe faptul că, cel puțin momentan, vinovatul contează mai puțin. Important este ca efectele negative ale atacurilor să nu afecteze desfășurarea evenimentului și, cu atât mai puțin, a transmisiunilor de la TV. ”Cu siguranță nu știu [cine a fost de vină]. Cele mai bune practici internaționale insistă pe faptul că nu vorbești despre un atac.”

Pe parcursul weekendului, purtătorul de cuvânt Sung Baik-you a afirmat că problema atacului a fost soluționată în totalitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: