10 feb. 2018 | 13:32

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 au avut un spectacol grandios cu drone

ACTUALITATE
Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 au avut un spectacol grandios cu drone

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 ne-au arătat anul acesta cât de departe a ajuns tehnologia, când Intel a lansat 1.200 de drone care au format mai multe desene pe cer.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 din Pyeongchang, Coreea de Sud, Intel a lansat peste 1.200 de drone. Acestea au luat, pe rând, forma unui snowboarder, unui porumbel și a cercurilor olimpice. Cu această ocazie, Intel și-a bătut propriul record pentru cele mai multe drone lansate în același timp.

„De la artificiile din secolul șapte sau opt, nu a mai fost vreo opțiune alternativă”, a declarat Anil Nanduri, vicepreședinte și manager general al diviziei de drone de la Intel pentru Adweek. „Cu drone, avem abilitatea de a lansa cu precizie în oraș lumini programate.”

Întregul spectacol a presupus luni de pregătire atât pentru SUA, cât și pentru Coreea de Sud. Echipamentele au fost trimise în Coreea de Sud spre sfârșitul lui octombrie și începutul lui noiembrie.

Coregrafia de la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 a fost posibilă cu ajutorul instrumentelor de animare 3D și a programului de simulare de la Intel. Astfel. Intel a putut realiza coregrafia dronelor de la computer. Artiștii încercau diferite combinații de lumini și de zboruri, iar software-ul le arăta exact cum va arăta totul pe cer, fără să fie nevoie să lanseze vreo dronă.

Jocurile Olimpice de Iarna 2018 Intel drone

Compania a petrecut luni întregi pentru a planifica combinațiile de zbor și de lumini a dronelor. Mulțumită acestui proces îndelungat, programarea propriu-zisă a dronelor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 a trebuit grăbită – pentru a zbura, dronele aveau nevoie să fie programate cu 10-15 minute înainte.

Pentru a decola, dronele nu trebuie să fie neapărat pe un teren mare. Mai exact, 300 de drone pot decola de pe jumătate de teren de tenis, potrivit lui Nanduri. Odată aflate în aer, computerul le plasează acolo unde le este locul.

[readmore]

Nu este prima oară când Intel își lansează dronele la un eveniment major. Anul trecut, compania a colaborat cu Lady Gaga pentru a lansa mai multe drone în forma steagului SUA deasupra cântăteței în timpul spectacolului halftime Super Bowl. Cu un an înainte, a lansat drone la Walt Disney Resort, în Florida.

Dronele nu sunt folosite doar cu scop artistic. Dincolo de partea de entertainment, ele au și scopuri practice. Pot fi folosite pentru operațiuni de căutare și salvare a oamenilor și pentru inspecții comerciale.