Cum să te joci The Witcher 3 pe un smartphone cu Android

Cum să te joci The Witcher 3 pe un smartphone cu Android

Te-ai gândit vreodată să rulezi jocuri de PC (Windows) pe Android? Ai vrut vreodată să faci așa ceva? Dacă da, uite cum poți să faci asta.

Ca să poți să te joci la Witcher 3 sau la orice alt joc de PC pe smartphone-ul tău Android trebuie să ai un cont de Steam, un controller și o aplicație.

Procesul este destul de simplu și este posibil datorită aplicației Steam Link lansată destul de recent pe Android. Ca să te poți juca trebuie să-ți conectezi PC-ul și telefonul la aceeași rețea Wi-Fi apoi trebuie să lansezi aplicația Steam și să te loghezi cu contul tău.

Mai departe, te duci pe Google Play și descarci aplicația Steam Link. Odată aplicația instalată alege să împerechezi un Steam controller sau un alt controler (merge și cu cel de Xbox One). Urmărești instrucțiunile de împerechere și după poți lansa jocul PC din lista disponibilă apoi jocul este procesat de PC și trimis prin Wi-Fi către telefonul Android.

Interesantă tehnica, dar nu știu cine ar prefera să se joace pe un ecran mic, în dauna monitorului computerului. M-am gândit la diferite scenarii de utilizare și singurul care mi s-a părut plauzibil este următorul: să vrei să te joci un titlu cu cerințe de sistem ridicate pe tableta ta de 10-11 inci, în timp ce stai întins în pat.

Oricum ar fi, pe noi ne bucură inițiativa și este un semn că ne îndreptăm către noul viitor în care componentele hardware nu o să mai conteze atât de mult pentru a te putea juca cele mai noi jocuri, ci conexiunea la internet.

Jocurile în regim de streaming vor fi o realitate datorită procesării jocului video direct în cloud, iar rezultatul este trimis către dispozitivul utilizatorului. Există deja inițiative în acest sens și Nvidia, nume mare în rândul producătorilor de hardware, lucrează la un serviciu similar numit GeForce Now.