01 oct. 2018 | 17:40

Jocul secret de la Google care te trimite într-o aventură-text

ACTUALITATE
Jocul secret de la Google care te trimite într-o aventură-text

Google are câteva mici surprize pregătite pentru tine, iar cea mai interesantă dintre acestea ar putea fi un joc text de aventură.

Un astfel de joc de aventură bazat pe text este integrat chiar în site-ul Google.com, iar ca să îl accesezi, trebuie să urmezi doar câțiva pași.

În primul rând, ai nevoie de un browser compatibil, iar Chrome e cea mai la îndemână variantă. Și Firefox și Edge sunt compatibile cu jocul în format text.

Trebuie să fii sigur că intri pe Google.com și că nu ești redirecționat către Google.ro. Pentru siguranță, poți să deschizi o fereastră incognito, așa poți păstra extensia potrivită.

Odată ajuns pe site, trebuie să cauți text adventure, iar odată ce ajungi la rezultatele căutării, să apeși Ctrl + Shift + I pentru a deschide consola.

În interiorul consolei, ar trebui să vezi un mesaj care te întreabă dacă vrei să te joci: ”Would you like to play a game?” După ce tastezi ”yes”, vei putea să începi o aventură-text, în care scopul este să explorezi campusul Google și să descoperi literele din numele companiei.

google joc secret

Dacă n-ai mai jucat un joc de aventură text până acum, s-ar putea să ți se pară cam complicat. Totuși, n-ar trebui să dureze prea mult până să te familiarizezi cu acest gen.

Jocul de la Google îți oferă un scurt tutorial despre ce și cum trebuie să faci pentru a te mișca și pentru a interacționa cu diversele obiecte pe care le-ai putea întâlni.

Comenzile pe care le oferi sunt scurte, dintr-un singur cuvânt, ca să nu te încurce. Pe de altă parte, povestea e suficient de bună cât să te facă să pierzi ceva timp.