iPhone Xr vs iPhone Xs: cât de bine rezistă în apă, la opt metri adâncime

iPhone Xr vs iPhone Xs: cât de bine rezistă în apă, la opt metri adâncime
Sursa foto: Florin Cașotă / PLAYTECH

Rezistența la apă a unui iPhone Xs și a unui iPhone Xr a fost pusă la grea încercare, iar rezultatele sunt uimitoare. Ambele telefoane au fost scufundate la o adâncime de opt metri în apă sărată.

Conform testelor efectuate de Apple, iPhone Xr (varianta pentru “săraci”) rămâne funcțional chiar și după ce este scufundat în apă pentru 30 de minute la un metru adâncime. Varianta mai scumpă, iPhone Xs, poate sta chiar la doi metri adâncime, timp de 30 de minute, fără să-i fie afectată funcționalitatea.

O echipă de jurnaliști de la Cnet au vrut să depășească aceste limite stabilite de Apple, pentru a vedea cât de rezistente sunt, de fapt, cele două iPhone-uri.

Într-un experiment anterior, au scufundat un iPhone Xr într-o piscină cu apă cu clor și a supraviețuit, chiar dacă a stat sub apă 30 de minute.

Jurnaliștii au ridicat standardele și au dus telefoanele într-un golf din California, pentru a le scufunda la adâncimi la care niciun posesor de iPhone n-ar îndrăzni să-l testeze.

Au pus telefoanele pe o dronă subacvatică ce se poate scufunda până la o sută de metri. În timp ce au fost duse în adâncime, drona a filmat în timp real ce se întâmpla cu iPhone-urile.

Prima dată, le-au scufundat la doi metri, timp de cinci minute. După ce le-au adus la suprafață, ambele telefoane funcționau la fel de bine, chiar dacă iPhone Xr nu este prevăzut să reziste la adâncime atât de mare. Totuși, au fost ținute doar cinci minute.

A doua scufundare a mers până la trei metri adâncime, unde au stat tot cinci minute. Când au fost readuse la suprafață, telefoanele erau tot funcționale, dar difuzorul lui iPhone XsiPhone Xr versus iPhone Xs: cât de sensibil este cel mai ieftin iPhone scotea niște sunete ușor înfundate.

A treia încercare a însemnat o scufundare la cinci metri adâncime, unde au stat 19 minute. Surprinzător, ambele iPhone-uri au supraviețuit după ce au fost șterse și li s-a scos apa care a pătruns aparent superficial.

Abia ultima scufundare le-a pus capac. La opt metri adâncime, primul care a cedat a fost iPhone Xr, după doar trei minute. Întâi a apărut un mesaj de avertizare cu privire la cartela SIM, apoi ecranul s-a făcut negru. În plus, au fost detectate și daune vizibile la nivelul unor componente interne din cauza apei.

iPhone Xs a rezistat mai mult, dar tot a cedat. Niciunul nu a mai fost funcțional după acest test, dar, chiar și așa, telefoanele au rezistat mai mult decât te-ai fi așteptat.

Citește și:
Sursa: CNET