iPhone Xr versus iPhone Xs: cât de sensibil este cel mai ieftin iPhone

iPhone Xr versus iPhone Xs: cât de sensibil este cel mai ieftin iPhone

La distanță de aproximativ o lună de la lansarea iPhone Xs, Apple a introdus în magazinele sale din toată lumea cel mai ieftin iPhone. Noul iPhone Xr include câteva minusuri, dar nu par a fi esențiale.

Dintr-un punct de vedere, iPhone-urile lansate în 2018 de către Apple nu sunt foarte diferite din punct de vedere vizual. Cu toate acestea, unele sunt mai ieftine decât altele. În România, iPhone Xr începe de la aproximativ 4100 lei, în timp ce iPhone Xs are un preț de pornire cu aproximativ 1500 de lei mai mult.

În contextul în care puterea de procesare și dimensiunile sunt identice, mulți sunt curioși la ce nivel sunt compromisurile care definesc diferența de preț. Pentru a stabili răspunsul la această întrebare, echipa din spatele canalului de YouTube JerryRigEverything a creat clipul de mai sus. Acesta include o serie de teste de rezistență realizate cu o precizie surprinzător de mare, în așa fel încât să fie comparabile.

Ca referință, nu este prima oară când JerryRigEverything publică un astfel de clip. Tocmai pentru că setul de teste de ”stres” suferite de iPhone Xr au fost suferite recent de către iPhone Xs, au putut fi trase niște concluzii interesante.

În final, pentru că vorbim de un iPhone de 4100 lei, nu ar trebui să fie surprinzătoare calitatea construcției peste medie. Din punctul de vedere al rezistenței la trânte, zgârieturi sau îndoire, iPhone Xr și iPhone Xs se află la același nivel. Cadrul metalic din jurul aparatului este la fel de puternic în ambele cazuri și este aproape imposibil să-l îndoi în condiții de utilizare normală.

Singurul detaliu un pic ciudat ține de sticla care protejează camera principală de la iPhone Xr. Deși Apple o promovează ca fiind din cristal safir, la fel ca în cazul iPhone-urilor mai scumpe, gradul de sensibilitează pare aferent unui atl tip de material. Cu alte cuvinte, această particularitatea ar trebui să te facă un pic mai precaut când vine vorba de protejarea ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: