Apple News vrea să te scape de problema știrilor false

Apple News vrea să te scape de problema știrilor false

Cei de la Apple sunt conștienți de problema fenomenului fake news, astfel că Apple News ar urma să devină o soluție bună dacă ești în căutare de știri neutre.

Lauren Kern, redactor-șef în cadrul Apple News, a discutat cu cei de la Sydney Morning Herald, iar în urma acestui interviu, pot fi trase câteva concluzii importante. Conform acesteia, atunci când vine vorba de știri, acuratețea acestora e mai importantă decât viteza. ”Dezinformarea poate apărea rapid și se poate împrăștia și mai repede, iar noi ne mândrim că nu permitem să se întâmple asta”, spune Kern, care adaugă că ”mantra noastră e că e mai bine să fii corect, decât să fii primul.”

Apple News încearcă să fie diferită și altfel. În loc să permită algoritmilor să determine așezarea poveștilor, compania se bazează pe jurnaliști care decid care sunt știrile importante. Apple lucrează doar cu publicații de încredere, pentru a elimina riscul știrilor false, create doar pentru reacții din tabăra adversă.

Lauren Kern subliniază, însă, că acceptă publicații atât de stânga, cât și de dreapta, astfel că cititorii pot înțelege ce susține fiecare tabără. ”Scandalurile aduc click-uri, iar oamenilor le place să citească lucruri din propria bulă. Asta nu e ceva ce încurajăm pe platformă”, spune Kern.

Conform vicepreședintelui pentru divizia de aplicații de la Apple, Roger Rosner, decizia de a face serviciul de știri unul neutru vine de sus, chiar de la Tim Cook. Conform lui Rosner, CEO-ul companiei ”ne-a spus de mult timp că trebuie să ajutăm jurnalismul să prospere și să ajutăm democrația, mai ales într-o lume plină de provocări”.

Publicațiile decid care dintre știrile lor sunt folosite pe platformă și pot chiar să aleagă pentru care vor să trimită notificări. Dacă aceștia furnizează reclamele, păstrează 100% din venituri. În schimb, dacă Apple oferă reclamele, publicația păstrează doar 70% din venit.

Citește și: