23 oct. 2018 | 18:12

De la ce vine R din iPhone Xr? Apple a explicat, în sfârșit, ce-i cu numele

ACTUALITATE
De la ce vine R din iPhone Xr? Apple a explicat, în sfârșit, ce-i cu numele

După ceva mai bine de o lună de așteptare de la lansare, iPhone XR a ajuns în magazine și îl poți cumpăra, iar între timp poate te interesează și de unde vine denumirea sa.

Noile telefoane lansate de Apple în luna septembrie păstrează modelul de nume instituit în urmă cu an, odată cu apariția lui iPhone X. La acesta se adaugă acum și literele S și R. Dacă S-ul a mai fost văzut în numele telefoanelor, R-ul este o adiție nouă; mulți s-au întrebat de unde vine acest R, dacă are vreo semnificație ascunsă sau alte întrebări similare.

La câteva zile după apariția pe piață a telefonului iPhone XR, avem parte și de o lămurire. Aceasta vine chiar din partea lui Phil Schiller, vicepreședinte al diviziei de marketing din cadrul Apple. Conform acestuia, XR și XS semnifică doar litere, fără vreun înțeles special adăugat.

”Îmi plac mașinile și alte vehicule care se deplasează cu viteze mari, iar R și S sunt litere care indică mașini sport speciale”, spune acesta. Decizia lui Schiller pentru a alege aceste litere s-ar putea trage de la pasiunea lui pentru Audi. Producătorul german produce modele de mașini în serii R și S.

Pentru unii, ar putea fi chiar un șoc să afle cum stă treaba cu numele telefonului. Au fost o mulțime de teorii cu privire la acest R, care poate ar fi însemnat ”regular” sau chiar ”reduced”. Totuși, ne reamintim cu această ocazie că numele telefoanelor nu mai înseamnă mare lucru în prezent, ci reprezintă doar un factor de diferențiere alcătuit dintr-un număr și ocazional, o literă, ca să o ia lumea razna.

La eMAG, noul iPhone Xr este disponibil în varianta de 64 GB la prețul de 4.099 lei, în varianta de 128 GB la prețul de 4.399 lei, sau în varianta de 256 GB la prețul de 4.899 lei.