iPhone Xs Max vs. Samsung Galaxy Note 9: care e cel mai rapid telefon

Dacă performanța brută reprezintă cel mai important criteriu de achiziție pentru tine, ar fi bine să arunci o privire pe această comparație între iPhone Xs Max și Galaxy Note 9.

La ora actuală, există două telefoane de top care atrag atenția publicului larg. În cazul în care te afli în tabăra utilizatorilor de Android, Samsung Galaxy Note 9 s-ar putea să fie destul de sus pe lista priorităților tale. Amatorii de terminale Apple visează cu entuziasm la iPhone Xs Max.

Ce faci însă dacă nu te interesează neapărat platforma, ci viteza brută? Răspunsul la această întrebare a vrut să îl ofere echipa din spatele SuperSaf TV.

Noile iPhone-uri de la Apple împărtășesc o mare parte din specificații. Acestea sunt construite în jurul unui SoC propriu Apple A12 Bionic și o cantitate de memorie RAM egală cu 4GB. În trecut, a fost vorba de 3GB.

În teorie, Galaxy Note ar trebui să desființeze noile terminale ieșite din Cupertino datorită faptului ca incorporează 8GB RAM. Nu a fost însă cazul.

Testul realizat de SuperSaf TV implică lansarea simultană a unei serii stufoase de aplicații. Imediat după, pentru a cuantifica performanța pe partea de multitasking, aceleași aplicații sunt rulate din nou, în speranța că vor fi accesate din RAM, în loc să fie deschise din memoria internă.

În prima parte a testului,  SoC-ul Apple A12 Bionic a fost un pic mai leneș și, la o distanță destul de mică, Galaxy Note 9 de la Samsung a ieșit câștigător. Avantajul nu s-a păstrat însă în a doua sesiune de teste. Cantitatea suplimentară de memoria RAM din iPhone Xs Max comparativ cu cea din bătrânul iPhone X și-a dovedit utilitatea.

Per ansamblu, SoC-ul Apple A12 Bionic din iPhone Xs Max împreună cu 4GB RAM s-au dovedit a fi suficienți pentru a obține victoria în fața vârfului de gamă de la Samsung. Diferența nu a fost una zdrobitoare, dar va fi interesant să vedem dacă se repetă după lansarea noilor Huawei Mate 20 cu SoC-ul proprietar Kirin 980.