Când prețul nu contează: iPhone Xs și Xs Max se vând foarte bine

Când prețul nu contează: iPhone Xs și Xs Max se vând foarte bine

Apple și-a făcut un obicei ca an de an să lanseze telefoane și mai scumpe. Acest lucru sse pare că nu-i oprește pe clienți să cumpere noile telefoane. Scenariul nu este diferit nici pentru iPhone Xs.

iPhone Xs este telefonul care trece de pragul de 1.000 de euro, însă asta nu pare să conteze prea mult în decizia de cumpărare a clienților. Un nou raport al firmei de cercetare Flurry Analytics ne arată că vânzările de iPhone Xs și iPhone Xs Max sunt foarte bune.

Conform acestui raport, 1,1% din utilizatorii de iPhone au trecut la noul model, iar asta înseamnă aproape 2,5 miliarde de dispozitive la nivel mondial.

Anul trecut, această trecere de la modelul mai vechi la iPhone 8 și iPhone 8 Plus a fost mai mică, doar 0,75% din utilizatori fîcând asta în luna de lansare a telefoanelor.

Totuși, Apple nu a reușit încă să-i convingă pe restul utilizatorilor de iPhone să treacă la modelel noi. De exemplu, iPhone 7 și iPhone 6s reprezintă 27,8% din toată piața de telefoane iPhone.

Vânzările de iPhone-uri ar putea crește odată ce modelul mai ieftin de anul acesta, iPhone Xr, ajunge în magazine. Totuși, analiștii cred că vânzările de iPhone Xs și Xs Max nu vor încetini. Cred că acest trend de vânzări va continua pe perioada sărbătorilor.

Pe lângă vânzări mai mari, Apple obține și profituri mai mari. Pe fiecare telefon vândut anul acesta Apple a câștigat cu 7% mai multe venituri decât anul trecut.

Un alt lucru interesant descoperit de cercetători este faptul că mărimea chiar contează, iar iPhone Xs Max se vinde de 1,6 ori mai bine decât Xs. Până acum Apple a fost încăpățânată în acestă privință fiind reticentă să ofere clienților telefoane cu diagonale mari. Acum, noul telefon de 6,5 inci va satisface setea tuturor care voiau un iPhone cu ecran mai mare.

Citește și: