Cât de bună e camera de pe iPhone Xs față de toate celelalte telefoane

Cât de bună e camera de pe iPhone Xs față de toate celelalte telefoane

DxOMark, compania care clasifică performanța camerelor foto de pe smartphone-uri, a decis că noul iPhone Xs nu este mai bun decât telefonul Huawei lansat anul trecut.

În teste, iPhone Xs  a reușit să atingă un scor de 105 puncte, cu două mai mult decât Galaxy Note 9, dar cu patru puncte mai puțin decât liderul Huawei P20 Pro. Anul trecut, iPhone X obținuse un scor de 97 de puncte.

Mai detaliat, pentru realizarea fotografiilor, cei de la DxOMark au lăudat expunerea corectă și dinamica culorilor foarte bună în condiții de iluminare bune. De asemenea, au semnalat surprinderea detaliilor, culorilor naturale și plăcute, focalizarea rapidă, cât și o îmbunătățire a modului portret de fotografiere.

Nici la capitolul filmare iPhone Xs nu stă rău, fiind apreciată stabilizarea imaginii, focalizarea foarte bună, captarea detaliilor din cadru și dinamica culorilor bună.

Cum nimic nu este perfect, iPhone Xs are și câteva minusuri. Ei spun că au fost probleme de sub-expunere la fotografierea cu bliz, au găsit mult zgomot în imagine în fotografiile realizate în condiții de iluminare precare, dar și puține detalii în fotografiile realizate cu camera cu zoom.

Rămâne să vedem cât timp iPhone își păstrează locul având în vedere că în octombrie vor fi lansate alte două noi telefoane: Google Pixel 3 și Huawei Mate 20 și varianta Mate 20 Pro.  Pixel 3 este favoritul să preia coroana de la P20 Pro având în vedere performanța atinsă de Pixel 2.

Să sperăm că cei de la Google au lucrat și mai mult și ne aduc un smartphone cu o cameră și mai impresionantă. Totuși, să nu uităm că și LG și OnePlus vor lansa telefoane de top anul acesta care ar putea veni cu senzori foto performanți.

Deocamdată, Huawei P20 Pro rămâne lider în ochii DxOMark la capitolul fotografie oferind mai mult detaliu în imagini și fotografii mai bune realizare în lumină slabă datorită senzorului principal mai mare.

Citește și:
Sursa: DxOmark