25 sept. 2018 | 15:30

iPhone Xs Max câștigă la cel mai important capitol de care îți pasă

ACTUALITATE
iPhone Xs Max câștigă la cel mai important capitol de care îți pasă

DisplayMate este locul unde toate display-urile sunt testate și ierarhizate în funcție de calitatea acestora. Samsung Note 9 avea cel mai bun ecran de pe piață până acum, dar noul iPhone Xs Max preia coroana.

În trecut, Samsung avea de obicei cel mai bun ecran la cateogria smartphone-uri cu display-uri OLED, iar Apple avea cel mai bun ecran pe un telefon cu LCD. iPhone X a schimbat asta deoarece Apple a decis să treacă la ecranele OLED, iar de atunci supremația pentru cel mai bun ecran s-a împărțit între Apple și Samsung.

Ecranul iPhone Xs Max comparativ cu cel al iPhone-ului X este cu 22% mai mare, iar cei de la DisplayMate spune că acuratețea culorilor este „aproape perfectă”, obținând un scor de 0,8 JNCD (Just Noticeable Color Differences – doar mici diferențe de culoare) pe gama de culori DCI-P3 (standard în industria cinematografică) utilizată pentru televizoarele 4K UHD.  De asemenea, ecranul iPhone Xs Max obține cel mai mic scor la capitolul reflexie (4,7%).

Cum se compară iPhone Xs Max cu Samsung Galaxy Note 9? În primul rând, Note 9 a obținut un scor de 0,5 JNCD la capitolul acuratețea culorilor. În al doilea rând, ecranul iPhone Xs Max este mai luminos, atingând un grad de luminozitate maximă de 725 de niți pe home screen.

Note 9 a ajuns până la 710 niți în anumite cirmustanțe și doar cu anumite setări.

Totuși, capitolul la care Samsung rămâne rege este cel al reflexiilor, Note 9 are un scor de doar 4,4% (mai mic este mai bun).

Probabil că aceste rezultate nu o să influețeze decizia de cumpărare a prea multor oameni, dar măcar acum Apple se poate lăuda că telefonul cu cel mai bun ecran de pe piață și nu ar minți! Oricum, iPhone Xs Max se vinde ca pâinea caldă, mult mai bine decât varianta mai mică Xs, iar mulți aleg varianta cu 512 GB spațiu de stocare, adică cel mai scump iPhone, iar asta nu poate decât să-i bucure pe cei de la Apple.