iPhone în 2018: două versiuni de iPhone X și niciun telefon cu 3D Touch

iPhone în 2018: două versiuni de iPhone X și niciun telefon cu 3D Touch

Nu toate tehnologiile dezvoltate de Apple în ultimii ani au fost îmbrățișate cu entuziasm de către fani, iar 3D Touch se pare că intră în această categorie.

Una dintre tehnologiile ”revoluționare” introduse odată cu iPhone 6s a fost 3D Touch. Respectiva particularitate îți permite să faci un fel de click dreapta pe ecranul telefonului pentru a accesa funcții suplimentare. Practic, ajungeai să deschizi un meniu contextual aferent unui număr important de aplicații. Dacă profitai de 3D Touch apăsând mai tare pe icoana camerei, puteai să faci mai repede un selfie, putei să inițiezi instant o sesiune de filmare sau o captură în slow motion.

Problema cu 3D Touch este că nu reprezintă cea mai intuitivă funcție introdusă vreodată de Apple. Sunt utilizatori de iPhone 8 sau iPhone X care nu au folosit-o niciodată. Din acest motiv și nu numai, Apple are mari șanse să renunțe la 3D Touch pentru dispozitivele viitoare.

Analistul Ming-Chi Kuo a avut de multe ori în trecut dreptate cu zvonurile despre produse Apple. Cel mai recent set de speculații lansate de el face referire la un iPhone X Plus cu o diagonală de 6,1 inci. Respectivul terminal cu o diagonală generoasă ar putea folosi un panou LCD în locul unui OLED și va renunța la 3D Touch. Analistul KGI Securities nu a încercat să motiveze de ce ar face Apple așa ceva, dar motivele țin probabil de obținerea unui preț mai mic și de realizarea unui dispozitiv mai subțire.

Dacă afirmațiile lui Ming-Chi se vor reflecta în realitate, terminalul ar putea să ajungă pe piață cu o valoare de achiziție între 700 și 800 de dolari, comparativ cu 1000 de dolari, cât costă iPhone X la această oră. Tot pentru micșorarea costurilor, acel smartphone ipotetic al gigantului din Cupertino va avea o placă de bază similară cu cea din iPhone 8, în loc de formatul suprapus mult mai compact din iPhone X. Nici formatul bateriei nu va fi împrumutat de la cel mai scump terminal Apple.

Citește și:
Sursa: The Verge