Noul iPhone X va avea cel mai important iOS de până acum

Noul iPhone X va avea cel mai important iOS de până acum

Apple va lansa un nou iPhone în toamnă. Odată cu el, va fi lansat un iOS nou. Prima versiune va fi însă prezentată în vară și până acum se anunță o actualizare importantă. 

Apple a pregătit iOS 11 mai ales pentru iPhone X. E primul telefon cu un design radical schimbat față de toate celelalte modele. A greșit însă la câteva capitole de design. Speranțele, pentru reparații, sunt puse în iOS 12, care va fi prezentat în vară (WWDC 2018 din iunie). Din septembrie, odată cu noul iPhone X și celelalte versiuni, va fi și oficial.

Dacă te așteptai ca iOS 12 să fie inovator, vei fi dezamăgit. Conform primelor informații, sistemul de operare de pe viitorul iPhone X va fi concentrat pe stabilitate și opțiuni de performanță. Decizia vine de la Craig Federighi, vicepreședinte senior responsabil de software la Apple.

Ecranul Home va fi schimbat, vor fi actualizate aplicațiile Apple, cum ar fi Mail, și interfața camerei foto. iPhone X, cât și iPhone 8 Plus au camere duble, dar interfața a fost doar modificată cât să fie adăugată opțiunea Portrait. Altfel, e la fel ca în versiunile precedente.

Cum odată cu iPhone X, mai precis cu cipul A11 Bionic, a venit suportul pentru AR, vor fi adăugate în iOS 12 mai multe opțiuni. Detalii neoficiale indică și că va fi primul iOS care va face combina aplicații de iPhone și Mac.

În ceea ce privește seria de telefoane, iPhone X rămâne. Va avea tot ecran OLED, va avea același design (cu mici modificări) și va fi cel puțin un telefon cu ecran LCD. Informațiile neoficiale de până acum indică și că va fi vorba de un iPhone X Plus, cu ecran de peste 6 inci, ca să intre pe piața dominată de Samsung Galaxy Note.

În orice caz, Face ID e aici, va fi dus mai departe, iar camera foto va deveni mai bună. Până la anunțurile Apple, sunt însă cele de la MWC 2018, când va fi prezentat Samsung Galaxy S9.

Citește și:
Sursa: The Verge