Boxa inteligentă HomePod ar putea fi primul eșec al Apple

Boxa inteligentă HomePod ar putea fi primul eșec al Apple

Piața de boxe inteligente a explodat în ultimul an la nivel global, dar Apple HomePod nu prea pare să fie îmbrățișată cu entuziasm de către publicul larg.

În mod tradițional, când Apple postează un nou produs pe magazinul online, timpul estimat de livrare tinde să crească într-un ritm foarte alert. Ca referință, când au început precomenzile pentru iPhone X, în mai puțin de 24 de ore, estimările au crescut de la 10 zile la 3-4 săptămâni. Acest situație s-a repetat cu aproape fiecare lansare de produse din ultimii ani, indiferent dacă a fost vorba de un nou telefon sau un nou MacBook.

Principiul detaliat mai sus nu a fost însă valabil în cazul primei boxe inteligente create de Apple. Deși gigantul din Cupertino și-a construit întregul mecanism de marketing în jurul calității audio a boxei de 350 de dolari, utilizatorii obișnuiți nu sunt încântați de premisa prezentată de americani. O parte din problemă ar putea fi cauzată și de faptul că, momentan, nu au apărut online review-uri elaborate pentru gadgetul extravagant. Degeaba au fost publicate câteva opinii la momentul anunțului din vara trecută, în contextul în care au trecut mai bine de șase luni de atunci.

O analiză detaliată a cererii și ofertei pentru Apple HomePod a fost realizată de redactorii 9to5Mac. După ce au analizat situația stocurilor pentru boxa inteligentă în toate magazinele online în care este disponibilă, au ajuns la o concluzie. Cei de la Apple se pare că au supra estimat interesul utilizatorilor pentru o boxă cu Siri, indiferent cât este de frumoasă sau de capabilă. Peste tot, data în care încep să fie livrate primele unități continuă să fie 9 februarie. Nicăieri nu apar estimări abstracte de genul două-trei săptămâni.

Deși ai fi tentat să crezi că aceasta este o dovadă a produs eșuat marca Apple, vânzările spun doar o parte a poveștii. Primele review-uri ajunse online ne vor confirma dacă cei de la Apple s-au grăbit sau nu să intre pe piața boxelor inteligente.

Citește și: