Cum faci dintr-un iPhone de 16 GB unul de 128 GB, cu bani puțini

Poți crește manual capacitatea de stocare a unui iPhone 6s, dar îți trebuie ceva îndemânare. Scotty Allen a reușit să crească stocarea de la 16 GB la 128 GB.

Ai avea curajul să mărești capacitatea de stocare a iPhone-ului tău fără să plătești 100 de dolari în plus pentru un model care oferă deja stocare mai mare? Scotty Allen a dovedit că se poate. Allen e youtouberul acela care a devenit faimos după ce și-a făcut singur un iPhone 6s cu piese cumpărate de la tarabele din China.

Acum, Allen și-a propus să mărească memoria de stocare de 16 GB a iPhone-ului său 6s cu până la 800%, cu o tehnică pe care, spune el, „Apple o urăște cel mai mult”. Allen recunoaște însă că ideea nu este în totalitate nouă. A auzit de mulți ani de metode de upgrade manuală în service-urile din Shenzhen. Curiozitatea l-a determinat să încerce.

Practic, mărirea capacității de stocare internă se realizează prin înlocuirea flash chip-ului integrat cu unul nou, dar operațiunea este mult mai complicată decât pare. Până a reușit să realizeze ce și-a propus, Allen a stricat peste zece plăci de bază, iar lucrurile nu s-au oprit aici.

Youtouberul s-a chinuit ore în șir să scoată chip-urile la microscop și să le reprogrameze fără eroare. În mod normal, un iPhone 6s cu 128 GB capacitate de stocare costă cu 100 de dolari mai mult decât unul cu 32 GB. Allen a reușit să mărească storage-ul de la doar 16 GB la 128 GB și e o reală performanță.

Dacă ai ști câtă muncă și migală este să faci ceea ce a reușit Allen, cu siguranță nici nu te-ai mai gândi la metodă și mai bine ai scoate din buzunar încă 100 de dolari pentru a cumpăra unul nou. În plus, ești sigur că nu strici nimic. Dar e fascinant să-l vezi pe Scotty Allen cum reușește imposibilul.

El a mai arătat într-un mic documentar pe YouTube ce înseamnă să-ți faci singur propriul iPhone doar cu piese pe care le găsești prin târgurile din Shenzhen. Nu a avut probleme decât în momentul când a trebuit să asambleze de la zero o placă logică. Componentele ei sunt atât de mici, încât i-a fost imposibil să o creeze cu mijloacele pe care le avea, așa că a renunțat la idee și a cumpărat una la mâna a doua. Chiar și așa, a cheltuit mai bine de 1.000 de dolari că să-l asambleze.

Tot Scotty a fost cel care a reușit să integreze o mufă de căști la un iPhone 7. Allen a spart mitul inventat de cei de la Apple care spune că a renunțat la mufă pentru a economisi spațiul.

Citește și:
Etichete: