Apple și-a instruit angajații ca într-un cult secret și hipnotizant

Apple și-a instruit angajații ca într-un cult secret și hipnotizant

Nu știm prea multe despre viața angajaților Apple. Sau știm când mai apar informații din interior. Altfel, compania are un regulament destul de strict și se așteaptă ca toți angajații să îl respecte.

Înainte de ultimele probleme, și un memo din care am aflat că cei care dau informații riscă închisoarea, câțiva dintre angajați au vorbit despre munca la Apple. Așa au împărtășit câteva detalii despre cum merg lucrurile în interiorul companiei.

Dacă te-ai înscris la un program de internship la Apple ar trebui să te aștepți să primești o cutie cu mesaje motivaționale. Pe scurt, mesajul de întâmpinare te îndeamnă să diferențiezi viața personală de cea profesională, să realizezi că munca ta este extrem de importantă și că poți schimba ceva prin intermediul acesteia.

La un moment dat există și mențiunea că scopul tău este atât de mare, încât s-ar putea să fii nevoit să-ți sacrifici un weekend pentru el. Cu alte cuvinte, e un mesaj tipic corporatist, care îți zice că dacă pui hârtie în imprimantă s-ar putea să schimbi lumea.

În plus, dacă cei de la Apple nu te-au acceptat să nu te aștepți la o a doua șansă. Aceștia au un software special, care nu te lasă să aplici din nou.

Un designer care a aplicat pentru o slujbă a spus că a trecut prin trei apeluri, cinci interviuri pe FaceTime, o călătorie care a dus la alte cinci interviuri și o cină în oraș. După toată această tevatura el a fost refuzat. Un fost angajat a declarat că unii colegi aveau întâlniri și de la ora patru dimineața și că, la Apple, până și gunoaiele sunt monitorizate.

În 2014, directorul Tim Cook a postat o fotografie dintr-o fabrică Apple. Ironia este că angajații de acolo foloseau Windows și nu iOS. Un alt angajat Apple pe partea de vânzări te avertizează că s-ar putea să primești și amenințări cu moartea. Și nu una, două, acestea se întâmplă la ordinea zilei, în funcție de ce noroc la clienți ai.

Toate acestea, ei bine, duc la facerea acelor dispozitive pe care le apreciezi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: