07 mart. 2018 | 13:15

iPhone 6S după schimbarea bateriei: cât de rapid poate să ajungă

VIDEO ACTUALITATE

După ce am aflat că Apple a micșorat performanța smartphone-urilor mai vechi din cauza bateriilor uzate, cineva a testat un iPhone 6S înainte și după schimbarea bateriei.

Apple are mai multe procese pe rol în diverse colțuri ale lumii. Cele mai multe dintre ele vizează o situație care a ieșit la iveală spre finele anului trecut. La momentul respectiv, mai multe teste independente au confirmat că viteza de lucru a unui iPhone scade semnificativ, odată cu trecerea anilor. Cei de la Apple nu s-au ferit să afirme există o explicație cât se poate de logică pentru situația respectivă.

Deși mulți sunt convinși că telefoanele sunt încetinite pentru a ne convinge să cumpărăm altele noi, gigantul din Cupertino a venit la înaintare cu alt argument. Aparent, frecvența de lucru a procesoarelor de pe iPhone-uri a fost încetinită pentru că bateriile uzate nu mai fac față la solicitările procesoarelor în diverse aplicații. Dacă nu ar fi făcut acest gest, telefoanele s-ar fi închis din senin. În urmă cu aproximativ un an și jumătate au fost sesizate cazuri de iPhone-uri care se stingeau cu 30-40% la baterie. La momentul respectiv, Apple a început să limiteze procesoarele.

Partea bună este că, dacă îți schimbi bateria, telefonul revine la sprinteneala de odinioară. Acest scenariu a fost ilustrat într-un clip postat în urmă cu câteva zile pe YouTube. Conform celor de la 9to5Mac, Bennet Sorbo a rulat o suită de teste pe un iPhone 6S vechi de câțiva ani, după care s-a dus să-și schimbe bateria. Pe același dispozitiv cu bateria schimbată, au fost repetate testele.

Fără să fii neapărat un amator de benchmark-uri, este evident că diferențele de performanță sunt semnificative. Pe lângă faptul că timpul aferent rulării testelor a fost mai mic, Geekbench a asociat niște scoruri clare diferenței de viteză a procesorului. În final, ar fi bine să te duci la un service Apple și să-ți schimbi bateria dacă nu îți mai simți iPhone-ul la fel de performant ca în prima zi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele