Cum îți construiești un iPhone 7 cu mufă de căști direct în China

Dacă un iPhone ți se pare prea scump în magazin, mai bine să ți-l faci bucată cu bucată din China. Cineva a făcut asta și acum a venit cu o „actualizare”.

Scotty Allen a creat un viral în primăvară, când s-a plimbat prin China ca să-și construiască de la zero un iPhone. El lucrează ca inginer software în Shenzhen, patria tehnologiei dezvoltate în China. Atunci a produs un video de 24 de minute, aproape cât un documentar, în care a prezentat călătoria lui prin lumea vânzătorilor de componente. Desigur, nu-i cel mai confortabil lucru pe care să-l faci să te târguiești pentru piese și să încerci să le asamblezi pe toate într-un telefon.

Însă cam orice ai nevoie, de la șuruburi la un digitizer pentru ecran, poate fi găsit în piețele chinezilor. Și nu, nu doar Apple există pe străzile din China, ci și alte companii. Marfa e autentică, dar proveniența este discutabilă. Nu asta e însă relevant acum. Allen a revenit și a decis să facă cel mai important pas pentru iPhone 7: să-i pună mufă pentru căști.

A reușit, într-un final, dar i-a luat patru luni de muncă și multe telefoane sacrificate. Conform experienței lui, există suficient spațiu în iPhone 7 Plus pentru o mufă de căști, nu așa cum a zis Apple, că a economisit spatiul (lucru care ar fi valabil la versiunea mai mică). Apoi, ca totul să funcționeze, a găurit și carcasa de iPhone și a trebuit să demonteze un adaptor de la Lightning la 3,5mm.

„Am pierdut trei telefoane în procesul acesta, câteva ecrane bune și o mulțime de componente. Am irosit circa 1.000 de dolari pe componente doar în ultima săptămână. Dar am ajuns în punctul în care mi-am spus: voi continua să fac asta până îmi voi demonstra că nu se poate”, a explicat Allen decizia lui de-a persevera, citat de Motherboard.

Citește și: