iPhone SE 2 mai întârzie, dar promite să fie revoluționar

iPhone SE 2 mai întârzie, dar promite să fie revoluționar

Conform zvonurilor din ultimii ani, Apple lucrează la o nouă versiune de iPhone SE. Intitulat iPhone SE 2, smartphone-ul ar trebui să păstreze forma generală a unui iPhone 5.

Dacă nu ai mâinile foarte mari sau vrei să-ți folosești telefonul cu o singură mână, fără emoția constantă că-l scapi, nu ai prea multe opțiuni. Majoritatea telefoanelor noi de top folosesc panouri de dimensiuni foarte generoase. iPhone SE a fost primul telefon cu un ecran de patru inci care avea o configurație hardware decentă.

Apple ar fi trebuit să lanseze iPhone SE 2 în această perioadă. Conform unui nou set de speculații provenite din Japonia, se pare însă că va mai întârzia. Noua dată vehiculată pentru lansare este în septembrie 2018. Deși ai fi tentat să crezi că respectivul anunț va fi făcut în cadrul conferinței anuale de lansare a smartphone-urilor Apple pentru 2018, se pare că te înșeli. Noul iPhone SE ar trebui să fie lansat cu scurt timp înainte de iPhone X S, iPhone 9 sau iPhone 8S.

Un lucru este sigur, iPhone SE 2 va fi mai ieftin decât celelalte terminale ale gigantului din Cupertino. Motivul întârzierii pare să aibă legătură cu niște dezbateri legate de design. Apple are în vizor mai multe versiuni ale aparatului, iar oficialii companiei nu s-au decis încă pe varianta finală.

În teorie, iminentul iPhone SE 2 ar putea fi construit în jurul unui panou de 4 inci, la fel ca iPhone SE, iPhone 5 sau 5S. Alternativa implică păstrarea formei generale a aparatului, dar trecerea la un panou de 6 inci, prin eliminarea ramelor, un concept similar cu cel folosit la iPhone X. Ca referință, actualul iPhone X se apropie foarte mult de forma unui iPhone 7, dar în aceeași carcasă care găzduia în trecut un ecran de 4,7 inci, s-a găsit loc pentru un panou de 5,8 inci.

Cea mai nouă confirmare a unui ecran de iPhone X adaptat pentru iPhone SE 2 a venit de la Mobile Fun și poate fi văzută în imaginea de mai sus. Respectiva randare provine de la un creator de carcase și folii pentru iPhone. Pe spate, telefonul s-ar putea să folosească un panou de sticlă, în loc de aluminiu, pentru a facilita încărcarea wireless.

Citește și: