23 nov. 2017 | 08:21

iPhone SE 2 va încânta amatorii de telefoane mici în curând

ACTUALITATE
iPhone SE 2 va încânta amatorii de telefoane mici în curând

Mulți au clasificat designul de la iPhone 5 ca fiind cel mai potrivit pentru un telefon confortabil de utilizat cu o singură mână și va fi reiterat odată cu iPhone SE 2.

Apple a făcut schimbări majore anul acesta când vine vorba de liniile de design folosite în smartphone-urile din portofoliu. Deși iPhone 8 și 8 Plus păstrează trăsăturile introduse odată cu iPhone 6 în 2014, spatele din sticlă conferă utilizatorului un sentiment mai deosebit, pe lângă faptul că facilitează încărcarea wireless. iPhone X este primul telefon Apple a cărui fața este acoperită integral cu un ecran, renunțând la butonul Home.

Deși ai foarte multe opțiuni să-ți cumperi un telefon Apple care ți se potrivește înainte de sărbători, mulți fani ai brandului visează în continuare la o ediție actualizată de iPhone SE. Telefonul introdus în primăvara lui 2016 păstra designul de la iPhone 5S, dar avea o configurație hardware de 6S. În contextul în care majoritatea producătorilor de smartphone-uri au renunțat până la acel moment la realizare de terminale cu un ecran de 4inci, aparatul a fost înfățișat ca fiind cel mai sprinten din lume în clasa sa.

Deși Apple nu a oferit până la această oră vreun detaliu legat de o a doua generație de iPhone SE, publicația chinezească Economic Daily News se pare că a obținut câteva informații. Dacă se dovedesc a fi adevărate, iPhone SE 2 ar trebui să fie lansat în mod oficial în prima parte a lui 2018.

iPhone SE 2 va fi asamblat de compania Wistron în exclusivitate în uzinele sale din Bengaluru, India. Aceeași fabrică este responsabilă la această oră de o parte din producția de iPhone SE. Pe marginea viitorului aparat, primele zvonuri au apărut online în luna august a acestui an, iar atunci, s-a vehiculat aceeași perioadă de lansare, primul trimestru din 2018. Ca referință, actualul iPhone SE s-a lansat în martie 2016.

În privința configurației hardware, iPhone SE ar trebui să fie construit în jurul unui procesor A10 Fusion, cu 2GB RAM și o memorie internă de 128GB. Va avea două camere, una de 12 megapixeli pe partea din spate și o a doua de 5 megapixeli pentru selfie-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele