Următorul iPhone să fie cu Android. Telefonul perfect ar putea fi realitate

Următorul iPhone să fie cu Android. Telefonul perfect ar putea fi realitate
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Apple a construit iOS pe structura macOS. Google a cumpărat și folosește Android, un sistem creat pe fundația Linux. Poate e timpul să ne gândim și la un iPhone cu Android.

Până la un punct, Android și iOS erau destul de diferite. Odată cu iOS 12 și Android P, cele două vor fi mai similare ca niciodată. Vor avea opțiuni care îți monitorizează timpul petrecut în aplicații. Ambele suportă navigare prin gesturi. Ambele au un sistem similar de notificări (deși mai poate fi îmbunătățit pe ambele platforme). Android e de două ori mai răspândit decât iOS, dar iOS încă e actualizat mai rapid.

În timp ce ambele companii, Google și Apple, se pregătesc pentru evenimente de lansare de produse noi în toamnă, e timpul să vedem ce pot face mai bine.

Apple va lansa noi telefoane iPhone și iOS 12. Google va lansa Pixel 3 și Android P (care încă n-are nume). După ce acestea vor fi prezentate, vom vedea cam ce viziune au. Cert e că iPhone X a creat o nouă direcție de design, cu o crestătură în partea de sus. Google Pixel 3 XL va avea așa ceva, iar Android P va avea suport software pentru zona aceea. Astfel, diferențele sunt mai mărunte ca niciodată.

Un exercițiu de imaginație: Apple a lansat până acum doar telefoane premium. Chiar și iPhone SE, ultimul și cel mai mic model, are hardware bazat pe un smartphone premium. Construcția e mai bună, materialele sunt mai bune, asemenea și designul. De exemplu, iPhone X e scump și pentru că Apple a experimentat cu diverse moduri de producție. E zona în care doar Samsung se mai descurcă aproximativ la fel de bine.

Sigur, sunt experimente interesante ca Oppo Find X sau Vivo Nex, dar acestea sunt departe de un parteneriat mai strâns cu Google. Un iPhone X Plus, de exemplu, cu Android P ar avea ce-i mai bun în hardware, cel mai popular sistem de operare, dar și expertiza Apple în optimizare software – hardware.

Când am scris despre un Samsung cu iOS, m-am bazat doar pe hardware. Un iPhone cu Android s-ar baza doar pe ce pot face inginerii Apple pentru optimizare. Totodată, Apple își permite să dedice timp unui astfel de dispozitiv. Samsung, Oppo sau orice alt producător în afară de OnePlus (care nu prea e producător propriu-zis) au prea multe serii ca să se concentreze cu adevărat pe modele premium.

Dacă Apple ar folosi, fie și experimental, Android pe iPhone, ar rezolva cea mai mare problemă: plângerile oamenilor că iOS e prea închis. Totodată, ar concura la un cu totul alt nivel cu Samsung, ceea ce, per total, ar putea împinge înainte dezvoltarea telefoanelor.

Citește și: