Cinci secrete din orice iPhone pe care le-ai ignorat până acum

Cinci secrete din orice iPhone pe care le-ai ignorat până acum

iPhone-ul tău ascunde câteva secrete pe care cu greu le-ai fi descoperit singur. Apple a dat atenție chiar și celor mai fine detalii, pentru a te impresiona.

Pentru Apple, detaliile sunt importante, chiar și când vine vorba de pictogramele aplicațiilor. Dacă până acum ai crezut că sunt niște imagini banale, mai aruncă o privire la unele dintre ele, precis n-ai observat aceste detalii.

iPhone-ul tău, făcut după chipul și asemănarea cofondatorului său

Cofondatorul Apple, Steve Jobs, obișnuia să poarte helancă și ochelari cu lentile rotunde. Nu-i de mirare că Apple a folosit modelul ochelarilor săi pentru pictorgrama funcției „Add to Reading List”, la browserul Safari.

Harta „secretă” din pictogramă

Pictograma care indică aplicația Maps face mai mult de-atât. Dacă până acum credeai că e o simplă „iconiță”, ca toate celelalte, e bine să știi că acea hartă micuță pe care o afișează, indică, de fapt, locația exactă a sediului central al Apple din Copertino, California.

Lanterna iPhone-ului tău e mai tare decât crezi

Accesează Control Center al sistemului de operare al iPhone-ului tău. apasă pe pictograma care indică lanterna. Observi ceva interesant? Butonul de pe lanternă se mișcă în sus și în jos ca la o lanternă reală, ca să-ți arate când o pornești și când o oprești. Nu e nimic fantastic, dar, spre deosebire de Android, acel butonel e dinamic în pictograma aia mică.

Ceasul de la iPhone e mai precis decât pare

Da, nu ceasul de pe iPhone-ul tău nu a dat niciodată rateuri, dar te-ai uitat vreodată cu mai multă atenție la pictograma Clock? Privește limbile ceasului analogic. O să observi că secundarul se mișcă cu precizie, la fel ca la un ceas fizic.

[readmore]

Nimic nu e întâmplător la Apple

Pictograma aplicației Voice Memos, care-ți permite să înregistrezi voce sau alte sunete ascunde un detaliu pe care l-ai ignorat sau nu ai știut de el. Acele linii care indică sunete corespund, de fapt, rostirii cuvântului „Apple”. Nimic nu e întâmplător la un iPhone. Dacă nu crezi, poți încerca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable