Cum a reușit un Apple Watch să salveze viața unei utilizatoare

Cum a reușit un Apple Watch să salveze viața unei utilizatoare

Din când în când, despre Apple Watch se aude că salvează vieți. Asta pentru că avertizează utilizatorii de unele probleme, mai mult sau mai puțin grave, de sănătate.

O nouă astfel de poveste, despre cum Apple Watch a avertizat un purtător despre o problemă de sănătate, a fost raportată în New York. Se pare că Apple Watch a trimis un utilizator direct la medic, după ce a semnalat unele simptome de ulcer.

După cum a raportat NBC New York, William Monzidelis își desfășura activitatea zilnică la afacerea familiei sale. A început să sângereze și imediat a primit o alertă de la Apple Watch care îi spunea că are nevoie de ajutor medical. Ținând cont, bineînțeles, și de simptomele pe care le-a avut, Mozidelis a mers la spital.

Mama bărbatului povestește cum în drum spre spital, în mașină, a pierdut aproape 80% din sânge. Odată ajuns la spital, personalul medical a ajuns la concluzia că Monzidelis suferă de ulcer erupt.

„Am pierdut atât de mult sânge încât am avut nevoie de o transfuzie ca anestezia să ajungă în creier și să pot fi supus operației”, povestește bărbatul. Atunci, doctorii i-au spus că dacă nu ar fi primit notificare de la Apple Watch „nu ar fi supraviețuit urgenței medicale”.

Noua poveste în care Apple Watch este eroul vine la câteva zile după ce o adolescentă din Florida a spus că ceasul inteligent de la Apple i-a salvat viața. Asta pentru că a primit o alertă a ritmului cardiac, fapt ce a condus la descoperirea unei insuficiențe renale.

FDA (agenția nord-americană care aprobă medicamente și alte lucruri folosite în sistemul medical) a aprobat primul accesoriu medical pentru Apple Watch anul trecut. Accesoriul este un cititor al electrocardiogramei (EKG), este conectat direct la ceas, fiind integrat în brățară, și dispune de-o aplicație compatibilă. Poate detecta ritmul cardiac anormal și fibrilația atrială.

Utilizatorul nu trebuie decât să activeze aplicația, după care să atingă senzorul, care se fixează într-o fantă a benzii ceasului, și obține o citire EKG în 30 de secunde. Datele pot fi apoi trimise unui medic.

Citește și:
Sursa: News Stand