Cea mai mare problemă cu iPhone 7 te poate lăsa fără telefon

Cea mai mare problemă cu iPhone 7 te poate lăsa fără telefon

iPhone 7 și fratele mai mare, modelul 7 Plus, suferă de o problemă comună, care arată semnele bătrâneții telefoanelor.

Cu toate că au aproape doi ani pe piață, telefoanele iPhone 7 și 7 Plus au început deja să sufere de o problemă a bătrâneții, care se manifestă din ce în ce mai des. Unul dintre conectorii de pe placa de bază, care se conectează la cipul audio, ajunge să se dezlipească.

Simptomele inițiale sunt discrete și îți arată că nu poți pune telefonul pe speaker în timpul unui apel, spre exemplu. Apoi, telefoanele încep să se blocheze ocazional. Când ajunge ”în fază terminală”, problema face ca telefonul să se blocheze la logoul Apple atunci când vrei să îl pornești.

Apple a confirmat deja că există o problemă și face verificări, dar susține că doar un număr mic de telefoane este afectat. Pe de altă parte, oameni ca Jessa Jones, care a pornit compania iPad Rehab, ce se ocupă cu reparații de produse Apple, susține că e o adevărată ”epidemie” de iPhone 7 cu probleme.

Jones e de părere că problema apare din cauză că telefonul suferă mici îndoiri în timpul folosirii, în vreme ce un alt reparator de telefoane, Federico Cerva, e de părere că problema apare din cauza șocurilor repetate la care este expus un dispozitiv pe fondul căderilor. Totuși, ambii reparatori sunt de acord că rezolvarea e simplă: cipul audio este înlăturat, iar apoi este lipită sub el o mică bucată de metal, pentru a repara conexiunea.

Jones e de părere că placa de bază care se îndoaie poate cauza probleme și unui cip Qualcomm, care se află în zona aceluiași ”rift”. Din această cauză, telefoanele pot să rămână fără semnal. La începutul anului, Apple a chemat în service telefoane iPhone 7s care aveau problema asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: