07 mai 2018 | 06:15

Utilizatorii de iPhone 7 și 7 Plus se confruntă cu un fenomen ciudat, iar Apple știe

ACTUALITATE
Utilizatorii de iPhone 7 și 7 Plus se confruntă cu un fenomen ciudat, iar Apple știe

Nu a trecut foarte mult timp de la ultimul scandal la scară globală în care au fost implicați cei de la Apple, dar compania americană reușește din nou să-și dezamăgească utilizatorii. De această dată, este vorba de posesorii de iPhone 7 și 7 Plus.

Ca de obicei, nu este vorba de o problemă foarte răspândită, dar numărul cazurilor sesizate a fost suficient de mare, încât Apple să trimită un comunicat pe marginea subiectului către service-urile autorizate. Problema sesizată de această dată afectează posesorii de iPhone 7 și iPhone 7 Plus care rulează iOS 11.3.

Mai mulți utilizatori de iPhone și-au dat seama că microfonul de la telefoanele lor iPhone 7 a încetat să mai funcționeze după instalarea celei mai recente actualizări de firmware. Partea un pic ciudată este că un software nou pare să fi fost capabil să declanșeze o problemă de hardware.

Plângeri pe marginea subiectului au apărut atât pe Reddit, cât și pe Twitter de la utilizatori frustrați de iDevice-uri. Având în vedere prețul unui iPhone și faptul că iPhone 7 este departe de a fi un gadget vechi, nu te aștepți să nu-l mai poți folosi pentru efectuarea de apeluri telefonice din motive necunoscute.

Cei de la MacRumors au pus mâna pe un document oficial de la Apple care adresează fenomenul. Ca un simptom suplimentar, utilizatorii afectați văd în ceață butonul de difuzor ce apare pe ecran în timpul unui apel telefonic obișnuit sau FaceTime și nu-l pot apăsa. Primele cazuri au fost sesizate în urmă cu câteva luni, dar abia acum a început să fie mediatizat evenimentul.

Printre recomandările celor de la Apple adresate angajaților de la service se numără deconectarea tuturor accesoriilor Bluetooth ce ar putea fi conectate la iPhone. Dacă nu rezolvă problema, se recomandă efectuarea unei sesiuni de diagnosticare audio. În cazul în care este afișat un mesaj precum ”Accesoriu nesuportat” sau ”Dispozitivul nu poate detecta dock-ul”, poate fi inițiată procedura de reparație. Este important de reținut că, dacă te confrunți cu o astfel de situație și nu mai ai garanție, Apple îți repară telefonul gratuit în afara garanției.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele