Intel pregătește laptopuri de top cu noile procesoare i9

Intel pregătește laptopuri de top cu noile procesoare i9

Intel a anunțat în 2017 noua linie de procesoare i9, pentru desktopuri, iar acum compania se pregătește să facă o mutare și către piața laptopurilor.

Așa cum s-a întâmplat și cu seriile trecute, era doar o chestiune de timp până ce procesoarele Intel i9 să devină disponibile și pentru laptopuri, odată ce au fost lansate pentru calculatoare. Astfel, compania a anunțat primul cip Core i9 dedicat laptopurilor, iar anunțul a fost însoțit și de mențiunea că procesorul este ”cel mai bun procesor de laptop pentru gaming și creație pe care l-am creat vreodată”:

Modelul de vârf anunțat de către companie este Intel Core i9-8950HK. Acesta poate opera la viteze de până la 4,8 GHz cu Turbo boost, dar asta nu e tot. O altă premieră a procesorului este că acesta e primul cip mobil care poate oferi șase nuclee și 12 thread-uri. Intel susține că asta se traduce printr-o creștere a vitezei cu 29%, în comparație cu cipurile din a șaptea generație. De asemenea, performanțele pentru sesiuni de gaming au crescut cu 41%, iar cele pentru editare video 4K înregistrează o creștere de până la 59%.

Spre deosebire de cipurile care fac parte din seria U, noile procesoare i9, i7 și i5 Coffee Lake fac parte din seria H a producătorului. Alături de acestea sunt și procesoarele Radeon RX Vega M, create într-un efort de colaborare cu AMD. Dacă acelea sunt create pentru laptopuri subțiri și ușoare, procesoarele despre care vorbim aici sunt create pentru dispozitive de top, unde puterea este cel mai important factor.

Alături de noile cipuri Coffee Lake, Intel pregătește suport și pentru memoriile Optane, astfel încât acestea să fie compatibile cu noile procesoare de laptopuri și desktopuri. În plus, Intel a creat și logouri noi pentru i5+, i7+ și i9+, pentru a indica faptul că noile calculatoare au atât procesoare de ultimă generație, cât și memorii Optane.

Citește și:
Sursa: theverge.com
Etichete: