Toată lumea pune aceleași poze banale pe Instagram

Toată lumea pune aceleași poze banale pe Instagram

Dacă aveai impresia că era rețelelor sociale au adus diversitate și mai multă creativitate în rândul oamenilor, acest video te contrazice. 

Instagram a devenit cea mai populară platformă socială și asta prin prisma numărului fotografiilor pe care oamenii le postează, comparativ cu Facebook. Cu toții am văzut hashtag-urile de călătorie, ca #instatravel sau #passportlife, prin care prietenii din online se laudă cu vacanțele lor. Bine ar fi dacă s-ar lăuda și cu puțină inspirație și creativitate, pentru că un video îți arată că toți fac aceleași poze pentru Instagram.

Un tânăr perspicace pe nume Oliver a creat un videoclip căruia i-a dat numele „Instatravel- A Photogenic Mass Tourism Experience”. Clipul este un fel de „oglindă neagră” prin care îți dai seama că oricât de mândru ai fi de like-urile și comentariile prietenilor la respectivele fotografii, nu ești original, dimpotrivă, ești la fel ca alte milioane de oameni de pe planetă. În plus, odată ce acorzi prea multă importanță Instagramului și, implicit, fotografiilor pe care le postezi pe platformă, cam uiți să te bucuri cu adevărat de vacanță.

„În timpul călătoriei mele la Roma, am văzut cum mulți oameni nu se bucurau cu adevărat de acest moment, fiind atrași de smartphone-urile lor. Obiectivul lor a fost să se laude în online”, spune Oliver. Astfel, acesta a fost momentul în care s-a gândit să le arate oamenilor comportamentul lor.

[readmore]

Videoul începe cu fotografiile cu pașaport, deloc puține, urmate de imagini cu aripile plane ale avionului. Imediat după asta, Oliver a adunat câteva fotografii făcute la Taj Mahal, Turnul Eiffel sau Machu Pichhu, prin care arată că majoritatea sunt făcute din același unghi cu aceeași încadrare.

Turnul înclinat din Pisa este adesea transformat într-un con de înghețată, pe care vrem să-l îndreptăm. În orice caz, videoul arată comportamentul online al oamenilor și cum el este influențat. Data viitoare, ține cont de asta și vino cu ceva nou pentru prietenii tăi, dar și pentru Instagram.

Sursa: The Verge