Instagram introduce o funcție care te face să arăți mai bine în selfie-uri

Instagram introduce o funcție care te face să arăți mai bine în selfie-uri

Dacă obișnuiești să postezi selfie-uri pe Instagram, te vei bucura cu siguranță de noua funcție introdusă in-app. Aceasta este intitulată Instagram Focus.

În momentul în care au apărut foarte multe smartphone-uri cu două camere principale, trendul a fost inițiat pentru un motiv cât se poate de simplu. Utilizatorii și-au dorit simularea efectului bokeh de la DSLR-uri prin separarea mult mai clară a elementelor din prim plan de cele din fundal.

La fel ca în cazul unui aparat foto profesional, cu modul portret de la iPhone X sau Google Pixel 2, fața ta clară iese în evidență, în timp ce elementele din fundal sunt încețoșate.

La fel cum Google a demonstrat că nu ai nevoie neapărat de două camere pentru acest artificiu, Instagram a lansat Instagram Focus. Practic, este vorba de o colecție de artificii software și rețele neurale care funcționează în tandem pentru a-ți separa elementele din prim plan de background.

Spre deosebire însă de modul portrait pe care s-ar putea să-l ai implementat nativ în smartphone, Instagram Focus nu funcționează decât pentru selfie-uri. Este nevoie de o față în cadru pentru a se activa. Noul buton Focus se află lângă funcția de Superzoom, sub butonul de înregistrare.

Imediat după ce ai apăsat pe el, ar trebui să te vezi cât se poate de clar, în timp ce fundalul va fi încețoșat într-un mod mai mult sau mai puțin discret, în funcție de distanța față de cameră.

Ideea este departe de a fi revoluționară și foarte mulți posesori de smartphone-uri de top puteau oricum să profite de această opțiune prin intermediul aplicației native de cameră. Avantajul major la Instagram Focus constă în aducerea acestei opțiuni pe o varietate foarte mare de smartphone-uri. În plus, funcționează la fel și în format video, nu doar pentru poze.

Momentan, noul mecanism Instagram Focus este disponibil pe iPhone SE, iPhone 6S/6S Plus, iPhone 7/7 Plus și iPhone 8/8+. În teorie, aceeași funcție a ajuns și pe o varietate semnificativă de terminale cu Android, dar nu există o listă completă a aparatelor suportate.

Citește și: