Conspiraționiștii fac valuri pe YouTube cu teorii despre incendiile din SUA

Conspiraționiștii fac valuri pe YouTube cu teorii despre incendiile din SUA

În această lună, California a fost lovită de trei incendii devastatoare, prilej bun pentru apariția unei noi teorii a conspirației.

Dezastrele naturale din California nu ar fi fost cauzate de efectele schimbărilor climatice și condițiile de secetă, ci de o o schemă sinistră orchestrată de guvern. Afirmația este preluată de un număr tot ai mare de oameni din cercurile QAnon, care pretind că incendiile au fost cauzate de „arme direcționate”.

Teoria conspirației apărută peste noapte susține că guvernul ar fi direcționat lasere pentru a distruge case, proprietăți și vieți.

Armele cu energie dirijată au un loc aparte în cercurile conspiraționiste, iar cazul de față nu face excepție. În primul rând, tehnologia acestor arme este una reală, aflată în fază incipientă. Însă dacă îi întrebi pe adepții teoriilor conspiraționiste, armele sunt deja aici. Și de parcă nu era de ajuns, un grup mai mic din aceștia cred că sunt vizați personal, adică sunt urmăriți, hărțuiți și atacați de guvern și de alte grupuri necunoscute.

Paranoia legată de armele cu energie dirijată a pus mâna și pe discuțiile legate de dezastrele naturale. Ceea ce putem observa este o convergență a fricilor americanilor legate de guvernul care le manipulează mințile și scepticismul cu privire la schimbările climatice. Ca multe alte teorii de acest gen, nu este posibil să urmărești de unde provin ideile legate de armele dirijate și cine a inițiat pentru prima dată zvonul.

Lăsând la o parte teoria, există, de fapt, destule cercetări care explică de ce unele structuri sunt distruse și altele sunt cruțate în timpul unui incendiu care nu are legătură cu nicio armă cu laser. Mai jos ai un videoclip care îți vorbește mai pe larg despre această polemică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: