Teoria conspirației: Sunt fenomenele meteo din această perioadă rezultatul unei arme secrete?

Teoria conspirației: Sunt fenomenele meteo din această perioadă rezultatul unei arme secrete?

Ne confruntăm în aceste zile cu o perioadă de vreme deosebit de rece și cu ninsori abundente în unele zone ale țării, fapt care îi alertează pe conspiraționiști.

”Scenariu halucinant. Iarna care a cuprins Europa a fost provocată de o armă secretă” este titlul dat unei știri apărute în urmă cu câteva ore pe site-ul Antena 3, aceștia vorbind despre faptul că fenomenele meteo extreme din ultimele zile nu au o cauză naturală. Aceștia îi citează pe Descoperă, care la rândul lor citează un reputat om de știință din SUA.

Conform acestuia, vremea ar fi manipulată cu ajutorul geoingineriei, care este folosită în prezent ca armă de către state ostile. Având în vedere că statele sunt numite ostile de către CIA și că vorbim despre Europa ca țintă a acestor fenomene meteo, nu e greu de înțeles la cine se face referire. În plus, la finalul articolului ni se elucidează parțial misterul asupra vinovatului, existând o mențiune către Kremlin, care ar avea încă din 1979 o asemenea armă.

O explicație mult mai puțin conspiraționistă vine de la hotnews.ro, care a discutat cu Gabriela Băncilă de la Administrația Națională de Meteorologie. Într-adevăr, avem de-a face cu un fenomen meteo neobișnuit și întâlnit destul de rar, aproximativ o dată la 20 de ani, dar care nu are de-a face cu arme secrete.

Meteorologul explică faptul că spre țara noastră s-a îndreptat un anticiclon de proveniență siberiană, care s-a intersectat cu un ciclon mediteranean, acesta având și umezeală. Ciclonul transportă aer cald și umed, în timp ce anticiclonul aduce aer rece și uscat, iar după ce anticiclonul se instalează, avem de-a face cu temperaturi scăzute, care nu cresc din cauza plafonului de nori.

Fenomenele meteo, fie și când vorbim despre viscol la final de aprilie, pot fi explicate prin intermediul științei meteorologiei. Firește, putem pleca urechea și la conspirații, dar e mai sănătos să nu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: