Dronele care luptă cot la cot cu pompierii pentru a stinge incendii

Dronele care luptă cot la cot cu pompierii pentru a stinge incendii

De când au apărut pe piață, dronele au fost folosite în diverse scopuri. De la livrat mâncare sau colete, până la misiuni militare de recunoaștere sau spionaj. Micile aparate zburătoare sunt mai nou folosite și în lupta împotriva incendiilor. Și pare logic, având în vedere că nimeni nu ar vrea să se apropie de foc pentru a-l stinge, dacă ar exsita o alternativă mai bună.

Pompierii din Africa de Sud se folosesc de drone pentru a survola zona unui incendiu major. Prin intermediul camerelor montate pe aceasta pot determina punctul cel mai fierbinte pe care să își concentreze apoi eforturile. Noua modalitate de luptă împotriva incendiilor a fost pusă în practică în acest an, când regiunile vestice ale țării africane au fost afectate foarte rău de astfel de fenomene cauzate de căldură.

Tehnologia cu care sunt echipate dronele permite cartografierea zonei afectate, în funcție de punctul cel mai fierbine. Astfel ele obțin o hartă a temperaturii pe care o trimit mai departe la baza pompierilor. Având noile informații în față, aceștia se pot coordona mai bine, iar timpul necesar stingerii unui incendiu major scade simțitor. Pot ordona avioanelor pline cu apă să acționeze asupra unei zone specifice, care prezintă un risc ridicat de agravare a focului.

În plus, aparatele de zbor sunt construite în așa fel încât să reziste la temperaturi extreme. Astfel că ele sunt în afara pericolului de a se prăbuși. De asemenea, pe lângă toate capacitățile enumerate mai sus, dronele pot chiar să detecteze oameni sau animale surprinse de periculosul fenomen și să transmită autorităților poziția lor exactă, notează Ubergizmo.

Pe viitor, dronele vor reduce și numărul de victime din rândul pompierilor, deoarece aceștia vor putea acționa mult mai precis și cu riscuri mai reduse. Deciziile luate vor fi cântărite foarte mult pe baza informațiilor oferite de dronele care survolează zona incendiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: