26 feb. 2018 | 17:03

MWC18 Cel mai important anunț pentru telefoanele Nokia e că au suportul Google

ACTUALITATE
MWC18 Cel mai important anunț pentru telefoanele Nokia e că au suportul Google
Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

HMD Global, compania care vinde telefoanele Nokia cu Android, s-a prezentat la MWC 2018 cu o serie de dispozitive atrăgătoare cu Android. În același context, a făcut un anunț important.

În urmă cu câteva săptămâni, am anunțat că Nokia 8 este primul smartphone în afara unui Google Pixel care rulează Android 8.1. Anunțul respectiv a fost un subiect de mândrie pentru HMD, în contextul în care vorbeam de un dispozitiv semnificativ mai ieftin decât un Galaxy S8 sau Galaxy Note 8. Ca referință, telefoanele de top ale sud-coreenilor de la Samsung fac eforturi pentru a trece abia la Android 8.0.

Dacă până acum nu eram siguri, HMD Global a confirmat existența unui parteneriat foarte bine pus la punct cu Google. Datorită acelui contract, HMD are mari șanse să rezolve de una singură problema fragmentării Android, cel puțin când vine vorba de dispozitivele Nokia.

Nokia 7 Plus, parte din programul Android One, a fost prezentat la MWC 2018.

Pe lângă lansarea unor smartphone-uri foarte atrăgătoare, oficialii HMD s-au deplasat la Barcelona pentru a confirma existența unei înțelegeri cu Google. Conform noului parteneriat, toate dispozitivele noi de la Nokia ce vor fi lansate de acum înainte, vor face parte din programul Android One.

Este important de reținut că Android One nu este un sistem de operare separat. În schimb, este o certificare din partea Google conform căreia, respectivele telefoane vor primi cele mai nou versiuni de Android în același ritm cu dispozitivele Pixel. Pentru ca mecanismul să funcționeze, HMD Global nu va integra nici un fel de artificii vizuale pe propriile dispozitive, iar hardware-ul ce urmează să ajungă pe viitor în telefoane va fi aprobat de Google.

Momentan, HMD Global este prima și singura companie ce face parte din programul Android One. Fiecare versiune de software ce este livrată către aceste terminale este verificată atent de către Google, atât din punctul de vedere al funcționalității, cât și al performanței. Toate telefoanele cu Oreo din portofoliul HMD vor face parte din acest program, împreună cu toate dispozitivele anunțate ieri la MWC.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele