Întrecere pentru trenul viitorului: Hyperloop TT doboară un record important

Întrecere pentru trenul viitorului: Hyperloop TT doboară un record important

Hyperloop Transportation Technologies sau Hyperloop TT a anunțat că începe construcția primei piste de testare în Franța.

Compania a declarat că primul transport de tuburi a ajuns la centrul de cercetare și dezvoltare din Toulouse. Prima pistă, care urmează să intre în construcție, este o instalație la sol cu o lungime de aproximativ 320 de metri. Se crede că prima testare a cestui mic traseu va fi pregătită în decursul acestui an.

După finalizarea sa, Hyperloop TT își îndreaptă atenția către adevăratele provocări. Va dezvolta kilometri de traseu, iar sistemul va fi așezat la o înălțime de 5,8 metri, reflectând ideea originală a lui Elon Musk, cum că Hyperloop se va deplasa în aer. Această pistă ar putea fi finalizată în 2019.

Hyperloop HTT nu este la fel de privilegiat ca rivalul său Hyperloop One, care a avut deja testarea sistemului său. Anunțul făcut oferă o bună oportunitate de a compara cele două sisteme futuriste. Asta și pentru că Hyperloop One este de numai 3,3 metri în diametru.

Cu o lățime de șapte metri, sistemul Hyperloop One ar putea dovedi, cel puțin deocamdată, ce poate face tehnologia în lumea reală. Pe lângă asta ar putea atrage atenția mai multor investitori și, odată cu asta, banii lor. Chiar dacă sună bine, acest volum al tubului va aduce companiei costuri suplimentare. Ea va trebuie să folosească mai multă energie pentru a menține un mediu vid.

Traseul Hyperloop One este de 500 de metri lungime și a reușit să atingă viteze de aproximativ 386 de kilometri pe oră în timpul testului XP-1. Hyperloop One a anunțat anul trecut și planurile pentru primele zece trasee care vor fi construite în lume.

Patru dintre aceste trasee pe care ar urma să se deplaseze transportul viitorului se află în Statele Unite. Celelalte șase vor deservi locuitorii din Marea Britanie, Canada, Mexic și India.

Citește și:
Sursa: Engadget