28 feb. 2018 | 10:40

Planurile pentru Hyperloop care leagă Dubai de Abu Dhabi în doar 12 minute

ACTUALITATE
Planurile pentru Hyperloop care leagă Dubai de Abu Dhabi în doar 12 minute

Virgin Hyperloop One a prezentat planurile pentru un traseu care leagă orașele din Orientul Mijlociu. Astfel, mijlocul de transport futurist va avea un traseu de doar 12 minute între Dubai și Abu Dhabi.

Noul prototip dezvoltat împreună cu autoritatea de transport din Dubai, va oferi locuitorilor, dar și turiștilor o mică privire asupra a ceea ce va avea să fie transportul viitorului. Hyperlool va transporta pasagerii de la Dubai la Abu Dhabi la viteze de până la 1200 de kilometri pe oră. Astfel, distanța de 90 de minute pe care ai face-o în mod normal cu mașina, distanță de 140 de kilometri, va fi redusă la doar 12 minute.

Noul concept oferă o privire asupra condițiilor de lux din cadrul vehiculelor de transport futuriste, care ar putea fi lansate în 2020. Autoritatea de Transport Rutier din Dubai (RTA) vrea ca cel puțin 25% din călătorii să fie făcute fără conducători umani până în 2030. În cadrul evenimentului anual Săptămâna Inovațiilor din Emiratele Arabe Unite, RTA a dezvăluit designul Hyperloop.

Virgin’s Hyperloop One lucrează cu RTA într-un proiect de milioane de euro. Richard Branson a anunțat un proiect similar pentru Mumbai cu câteva zile în urmă. Interiorul noului Hyperloop va dispune de interior de lux, scaune din piele și ecrane de înaltă rezoluție pentru afișarea informațiilor și a divertismentului.

Transportul viitorului este conceput pentru a călători pe distanțe scurte și medii și poate găzdui până la zece pasageri. Traseul dintre Dubai și Abu Dhabi a fost semnalat pentru prima dată în noiembrie 2016, iar anul trecut compania a descris o rețea mai largă care leagă orașele din regiune, inclusiv orașul Kuweit, Jedda din Arabia Saudită și Muscat din Oman.

 Călătoria de 140 de kilometri dintre Abu Dhabi și Dubai durează în prezent aproximativ o oră și jumătate cu mașina. Hyperloop One spune că 4.000 de vehicule călătoresc zilnic. Asta presupune aproximativ de 800 milioane de dolari. Proiectul rămâne doar o propunere, dar Rob Lloyd, directorul executiv al Virgin Hyperloop One, se află în capitala Emiratelor, ceea ce dă speranță.