25 oct. 2018 | 20:01

Huawei pregătește telefonul de „record”: ce memorie RAM ar avea

ACTUALITATE
Huawei pregătește telefonul de „record”: ce memorie RAM ar avea
iFixit

Huawei abia a anunțat Mate 20 Pro, cel mai bun telefon al său pentru 2018. Pentru anul viitor ar avea însă în lucru un model extraordinar.

Huawei are pe piață, pentru acest an, Mate 20 Pro, Mate 20 și P20 Pro, printre cele mai bune modele. Mai e și un Mate 20 X pentru gaming, dar și versiuni Lite. Oricum, pentru 2019 va fi cu adevărat interesant.

Prin intermediul unui zvon provenit din China, via rețeaua socială Weibo, am aflat că atât Samsung, cât și Huawei ar lucra la telefoane cu memorie RAM imensă. Conform tabelului de mai jos, va exista în 2019 două modele P30 și versiunea Pro va avea 12 GB de memorie RAM.

Spre comparație, anul acesta limita a fost de 8 GB, iar Mate 20 Pro are 6 GB.

Așa cum e cazul la Samsung, se prea poate ca Huawei P30 Pro să fie primul telefon al companiei cu standardul 5G, de unde și nevoia de memorie RAM. În primăvara lui 2018, compania a anunțat și că are cipul 5G și e gata să îl introducă pe piață.

Mai mult, seria Mate poate fi folosită, cu un cablu USB-C, ca un computer. Conectezi la un monitor extern și ai un computer ultraportabil care îți intră în buzunar. Sigur, sistemul a funcționat foarte bine și cu 6 GB de memorie RAM, dar n-ar strica o dezvoltare în direcția asta.

Altfel, Huawei P30 simplu ar avea 8 GB de memorie RAM, mai mult decât toate modelele companiei din 2018. Oricum, se anunță o primăvară plină. Samsung aniversează seria Galaxy S, standardul 5G intră pe piață și telefoanele folosesc tot mai mult procesoare cu inteligență artificială.

În ceea ce privește 5G, la MWC 2018, directorul executiv Richard Yu a spus că, din 2009, Huawei a investit 600 de milioane de dolari în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor 5G. „De la mașini conectate la case inteligente și videouri cu holograme, VR și AR, suntem dedicați să dezvoltăm ecosistemul 5G într-unul matur”, a declarat Yu.